Haberler

Almanlar ve Türkler Birbirlerini Daha İyi Tanıyacak

Almanya’nın Oldenburg Belediye Başkanı Gerd Schwandner, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti.

Almanya'nın Oldenburg Belediye Başkanı Gerd Schwandner, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Tarihi vilayet binasındaki ziyarette, Oldenburg'da mayıs ayında başlayıp yıl boyu devam edecek "Türk Buluşmaları - Kültür Günleri" hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyarette, Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından yaptırılacak olan 22 derslikli özel eğitim anaokulunun protokolü de imzalandı. Protokol törenine Vali Münir Karaloğlu'nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Busagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ve aynı zamanda Bursaga'ın Almanya'daki ortağı EWA'nın ana hissedarlarından Oldenburg Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner de katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Almanya'nın Türkiye'nin müttefiki ve dostu olduğunu belirtti. Karaoğlu, "Dünyada en büyük ticari ortağımız Almanya. Bursa olarak da yaklaşık yılda 2 milyar dolarlık ihracatımız var. Almanya, hem Türkiye'nin, hem Bursa'nın büyük bir müttefiki ve ticari ortağı. 2014 yılı içinde Oldenburg Belediyesi Türk Kültür Günleri organize edecek. Bununla ilgili kendileri hem valiliğimiz, hem büyükşehir, hem de sanayi odası ile ikili görüşmelerde bulunacak. Biz de elimizden gelen katkıyı vereceğiz. 3 milyon insanımızın yaşadığı Almanya ile Türkiye'nin tarihi ilişkileri var, ama bugün hala iki toplumun birbirini yakından tanımasına ihtiyaç var. Bu bakımdan Oldenburg'da yapılacak bu faaliyetleri benimsiyoruz" şeklinde konuştu.

Oldenburg Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner da, sıcak karşılamadan dolayı Vali Karaloğlu'na teşekkür ederek, 6 ay içinde ikinci kez Bursa'ya geldiğini belirtti. Schwandner, "Bursa ile zaten birkaç yıl öncesinden beri ciddi ilişkilerimiz var. En büyük ortak nokta ise Bursagaz'dır. Hem bizim EWA'nın Bursagaz'daki hisseleri, hem de bizim EWA'daki hisselerimiz ortak noktamızı oluşturuyor" şeklinde konuştu.

6 aylık bir proje geliştirdiklerini anlatan Schwandner, Oldenburg bölgesinde yaşayan Alman vatandaşların bu proje sayesinde Türkiye'deki kültür ve modern sanatın nerelere geldiğini görme imkanı bulacağını söyledi.

SÜPRİZ PROTOKOL

Konuşmaların ardından sürpriz yapan Vali Münir Karaloğlu, Oldenburg Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner'ın da hazır bulunduğu bir ortamda özel anaokulu protokolünü imzalamak istediklerini belirterek, "Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği daha önce de Bursa'da çeşitli eğitim faaliyetler düzenledi. Engelli çocuklarının ana sınıfı eğitimi alabilecekleri 22 derslikli güzel bir proje getirdiler. Arsayı Milli Eğitim Müdürlüğümüz Nilüfer ilçesi sınırlarında belirledi. İki katlı, 22 derslikli okulda her özür ve engel grubuna göre sınıflar olacak" dedi.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola da konuşmasında, "Bursagaz olarak sosyal faaliyetlerin içinde yer almaya çalışıyoruz. Bunu da derneğimiz üzerinden yapıyoruz. Daha önce 61 tane engelli sınıfını yenileyip milli eğitime devrettik. Buradan aldığımız güç ve şevkle bir okul yaptıralım dedik. Allah utandırmasın" şeklinde konuştu.

Ardından okul protokolü imzalandı. 2,5 milyon liraya mal olması beklenen okulun Eylül 2015'de eğitim öğretime açılması planlanıyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Oldenburg Bursagaz Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title