Haberler

Alman Tarihçi: Şeker Bayramı Resmi Tatil Olabilir

Güncelleme:

Alman tarihçi, Şeker Bayramı'nın ülkede resmi tatil olarak ilan edilmesini önerdi. Müslümanlara ait bir bayramın resmi tatil olmasının Almanların bilincini değiştireceği düşüncesinde.

Alman tarihçi Michael Borgolte Müslümanlara ait bir bayramı resmi tatil olarak önerdi. Rheinische Post (RP) gazetesine mülteciler ve göç konularında değerlendirmelerde bulunan Berlin Humboldt-Universitesi Ortaçağ Tarihi Öğretim Görevlisi Borgolte, "Ben Müslümanların uyumu ve katılımı artarsa, örneğin Şeker Bayramı'nın resmi tatil olarak ilan edilmesini düşünebiliyorum" ifadelerini kullandı.

"YAŞAM TARZIMIZI DEĞİŞTİRMEDEN OLMAZ"

Müslümanlara ait bir bayramın resmi tatil olmasının Almanların bilincini değiştireceğini kaydeden Borgolte, "Bu tabiki bir spekülasyon, ancak yaşam tarzımızı değiştirmeden olmaz" diye konuştu.

KAVİMLER GÖÇÜ KONUSUNDA UZMAN

Kavimler Göçü konusunda uzman olan tarihçi Michael Borgolte, mülteci akınıyla birlikte Almanya'da kültür ve self-determinasyonun olası kaybı ve ondan önce süreci yönlendirme yetkisinin kaybı konusunda korku olduğunu söyledi. Olası bir kaosa karşı ulus devletin bir güvence olarak görüldüğünü vurgulayan Borgolte, Almanya'nın karşı karşıya kaldığı mülteci akını karşısında Fransa'nın göçmenleri banliyölere yönlendirerek yaptığı hatayı yapmaması gerektiği uyarısında bulundu

"UYUM İÇİN GÖÇMENLERLE YERLİ HALK İÇ İÇE YAŞAMALI"

Uyum için göçmenlerle yerli halkın içiçe yaşamasının en doğru yol olduğunu belirten Borgolte, karşılıklı olarak toplumların birbirinden etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu, Müslümanların toplumsal yaşama katılımının artması durumunda da örneğin Şeker Bayramı'nın resmi tatil olarak ilan edilebileceğini söyledi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Berlin Dha Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

gercekMobil-ANDROID:

seker bayrami degil ramazan bayrami.duzgun haber yapin

1
1
yanıtYanıtla
şeker değil RAMAZAN Mobil-ANDROID:

böyle geldi böyle bilinmesin. RAMAZANNNN

1
0
yanıtYanıtla
Gurbetkuşu Mobil-IOS:

Bizim şeker bayramımız yok Ramazanı şerif bayramımız var cok şükür...

1
0
yanıtYanıtla
Asil kan Mobil-IOS:

Şeker Bayram'ı değil Ramazan Bayram'ı.

1
0
yanıtYanıtla
gakkoş:

yılbaşı yaklaştıkça haberi yapanın hırıstiyanlık özentisi kabardı herhalde biz de şeker bayramı diye birşey yok mübarek ramazan bayramı olmasın, tabi müslümanlıkla alaka pek olmayınca böyle oluyor, Allah hidayet versin ne diyelim.

0
0
yanıtYanıtla
yilldiz:

gzel bir oneri herkes buyukllerini ziyaret eder atli yeyip tatli konusurlar gonul alirlar bu arada seker satisi artar ekonomiye ve isciere yardimi olur

0
0
yanıtYanıtla
Alp58Mobil-IOS:

müslümanlara ait olan bayram RAMAZAN bayrami... seker bayrami diyenlerde aynen bu gavurlardan

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title