Haberler

Alman Büyükelçi Eberhard Pohl Adıyaman'da

Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ziyareti kapsamında Adıyaman'a gelerek, Vali Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret etti.

Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ziyareti kapsamında Adıyaman'a gelerek, Vali Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret etti.

Bölge illerine gerçekleştirdikleri ziyaret çerçevesinde Adıyaman'a da gelen Eberhard Pohl, Adıyaman ilinin zengin bir tarihi ve kültüre sahip olduğunu belirterek, ilin tarihi, kültürü, ekonomik sosyal ve durumu ile ilgili Vali Sodan'dan bilgi aldı. Alman Büyükelçi Pohl, Ankara'dan bakıldığında Adıyaman'ın gelişen ve kalkınan ekonomiye sahip modern bir il olduğunu belirterek, "Adıyaman, Türkiye'nin gelişen ve büyüyen ekonomisi ile paralel bir büyüme gösteriyor. Türkiye'de yaklaşık 5 bin Alman şirketinin

Türk-Alman ortaklı yatırımları bulunmaktadır. Görebildiğim kadarıyla bu bölgede hiçbir yabancı yatırım yok.

Bu bölge yatırım yönünde cazip bir bölge olduğu için Almanyalı müteşebbisler ile buradaki işadamları işbirliği çerçevesinde farklı alanlarda bu bölgede kolaylıkla yatırım yapabilir" dedi.

Adıyaman'ın ekonomisi ile ilgili Büyükelçi Pohl'a bilgi veren Vali Ramazan Sodan ise Adıyaman bölgesinin istikbal vaad eden bir bölge olduğu söyledi. Sodan, "Türkiye ekonomisi gibi Adıyaman ekonomisinin de büyümesinin temel sebebi istikrar ve güven politikasıdır. Şu anda ana gündemimiz, sulama projelerini bir an önce hayata geçirerek, tarımda istenilen noktaya gelmektir. Sulama projelerini ilimizde tamamen hayata geçirdiğimizde Adıyaman bölgesi daha da gelişmiş bir il olacaktır" dedi.

Adıyaman Üniversitesi ile üniversitede okuyan gençlerin durumunu da merak eden Pohl'a Vali Sodan, Adıyaman Üniversitesinin bilimsel olarak her geçen gün kendini yenilediğini ve burada okuyan gençlerin de ilgi alanları ve branşlarına göre bölümleri tercih ettiğini kaydetti.

Valilik ziyareti sonrası Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl Süryani vatandaşların Paskalya Bayramını kutlamak üzere Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi'ne geçti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Sodan Eberhard Pohl Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title