Haberler

Aliağa'da 5 Bin Kişi Tansu Kaya İçin Sokağa Döküldü

Güncelleme:

İzmir'de AK Parti'nin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya'nın yerine İbrahim Etem Yorulmaz'ın aday gösterilmesi protesto edildi.

Aliağa'da seçimin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya'nın AK Parti'nin Aliağa Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmemesi Aliağa'da protesto edilirken müracatı bile olmayan Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz'ın aday gösterilmesi şok etkisi yarattı. İlçedeki partilerin yorumu ise CHP'lileri sevindiren aday olarak yapıldı.

SÜRPRİZ BİR İSİM GÖSTERİLDİ

İzmir'de AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım başkanlığında, milletvekilleri ve teşkilat mensuplarının katılımıyla Kaya Termal Otel'inde yapılan değerlendirme toplantısında Aliağa'nın Belediye Başkan adayının sürpriz şekilde İbrahim Ethem Yorulmaz olarak duyurulması Aliağa'da halkı sokağa döktü.

SOSYAL MEDYA DA ÖRGÜTLENDİLER

Tansu Kaya'nın AK Parti'nin Aliağa Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmemesini protesto eden vatandaşlar, Kaya'nın işyerine yakın mesafedeki Aliağa Çok Amaçlı Sosyal Kompleks önünde sosyal medya aracılığıyla örgütlenerek, saat 17.00'den itibaren toplanmaya başladı.

TANSU KAYA'YI ADAY OLARAK İSTEDİLER

Burada bir süre slogan atan yaklaşık 5 bin kişilik tepkili grup, Hükümet Caddesi boyunca yürüyerek belediye önüne, oradan da AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu İzmir Caddesi'ne ulaştı. Caddeyi boylu boyunca insan seli şeklinde kapatan vatandaşlar ellerinde taşıdıkları pankartlar ve sloganlar eşliğinde kararın düzeltilerek AK Parti'nin Aliağa Belediye Başkan Adayı olarak Tansu Kaya'nın açıklanmasını istedi.

PERDELERİN KAPATILMASI TEPKİ TOPLADI

Vatandaşların, AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı önüne ulaştığı sırada partinin camlarındaki perdelerin kapatılması, daha da büyük tepkilere yol açtı. Aliağa polisinin de grubun parti öüne geldiği sırada önlem alması dikkati çekti.

"DİK DUR EĞİLME ALİAĞA SENİNLE"

Parti önünde bir süre "Dik dur, eğilme, Aliağa seninle", İşte Aliağa İşte Başkan, "Aliağa seninle gurur duyuyor" sloganları atan tepkili vatandaşlar, meşaleler yakarak "Aliağa halkı seninle", "Büyük Başkan Tansu Kaya", "Tansu için Aliağa tek yürek", "Sen yoksan biz de yokuz", "Bu yürekler seninle" pankartları da açtı.

"YANLIŞI DÜZELTİN" ÇAĞRISI

Buradaki kalabalığa konuşan Tanju Öge, kırmaya dökmeye gelmediklerini ifade ederek, AK Parti'nin Aliağa'daki aday yanlışlığının düzeltilmesini talep ettiklerini belirtti.

Tansu Kaya'nın seçimi kazanma şansı en yüksek aday olduğuna dikkati çeken Öge, AK Parti genel merkezinin aday belirleme sürecinde yaptığı yanlışı Aliağa halkının sesine kulak vererek düzelteceğine inandıklarını dile getirdi.

"CHP'LİLERİ SEVİNDİRDİLER"

Öge, Tansu Kaya isminin aday olarak açıklanmamasının AK Parti'nin ilçedeki en büyük rakibi konumundaki CHP'lilerce de sevinçle karşılandığını vurguladı.

AK Parti Genel Merkezinin aday belirleme kriterlerine göre, Tansu Kaya'nın yapılan temayül yoklamaları ve anketlerin tamamından birinci sırada çıktığını kaydeden Öge, milletin sesine kulak veren Başbakan Recep Tayip Erdoğan'nın da Aliağa halkının sesine kulak vereceğinden şüphelerinin olmadığını söyledi.

MÜRACAT BİLE ETMEMİŞTİ

AK Parti'nin İzmir'deki ilçe belediye başkan adayları dün İzmir Kaya Termal Otel'de AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Başkanlığındaki bir heyet tarafından belirlenmiş, Aliağa adayı olarak bütünşehir yasasıyla tüzel kişiliği sona eren Yeni Şakran Belediye Başkan'ı İbrahim Ethem Yorulmaz'ın aday adaylığı müracaatı dahi olmamasına rağmen aday olarak duyurulması ilçede şok etkisi yapmıştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tansu Kaya Ak Parti Aliağa İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

ESKİ AKPLİcetiinlaciin@hotmail.com:

artık yandaş kayırmalara SON AKP YE SON SON oyumuz CHP YE

94
66
yanıtYanıtla
MERSINLIabdorhan@hotmail.com:

EVET OYLER CHPYE MERSIN CHPNIN OLACAK..YANDAS AKP YOK OLACAK ALLAHIN IZNIYLE

yanıt0
yanıt0
vatandaşunal.bolek@ibb.gov.tr:

Dansöz. Bıraktığın isabet olmuş sayen de parti temizleniyor.

yanıt0
yanıt0
Osmanlı torunuizmitliyavuz@hotmail.com:

bir akp li olarak diyorumki biz oylarımızı ergenekona olan direnişine hırsıza olana verdiğin şiddetine oy verdik.2011 den sonra değiştin. tam yol verecektimki sana gezi olayları çıktı. desteğimi 2 kat arttırdım. Şuanda olsa gezi olaylarını tasvip etmem. satılmışlar grubuydular... ama 17 aralık operasyonundan sonra üst üste peş peşe yaptığın hatalar kararlar. hırsızlarını korumak için görevden aldığın savcı emniyet müdürü vesayire.. cumhuriyet tarihinde bu denli pis işini kapatmak için CHP de ismet inönüde böyle bir FİŞLEME yapmadı. düne kadar köpürdüğün ERGENEKONU şimdi dost bellemeye başladın: MHP de dirayet yok. SIRF ders olsun diye Bana zıt grup dahi olsa bu seçimde oyum CHP ye... yazıklar olsun sana AKP

77
58
yanıtYanıtla
öztürkozturk22dd@gmail.com:

sen omanlının torunu olamazsın..çünkü osmanlı tüm dünyadaki müslümanlara sahip çıkıp İLAHİ KELİMETULLAHI dünyaya yaymak için savaştı şu zamanda osmanlı ahlakını sayın başbakan dan başka yerine getiren birtane müslüman lider gösterin bana bizim eski soyadımız osmanoğlu atatürk ve inönü kaldırana kadar osmanoğluydu asıl ben osmanlı torunuyum eğer zerre imanınınz olsaydı gönül gözünle doğruyu yanlışı görürdün ama boş adamlarsınız boş konuşmayı çok seviyorunuz

yanıt0
yanıt0
solyanimseniseviyorum@live.se:

senin ruhun bile chp li yalaka yalanci

yanıt0
yanıt0
Vanlıdesperado-651@hotmail.com:

yuhh artık senin siyasetin 2000 den sonra belli İMF'den alınan borçlar ülkeyi köle yapmakdan başka birşey değildi başbakan bu borçları nasıl bitirdi sanıyorsun önce geçmişe bi bak sonra yorum yap

yanıt0
yanıt0
öztürkozturk22dd@gmail.com:

kardeş sen mhplisin anladım ama mhp nin vizyonu dar mhp islamı alemi düşünmüyor lideriniz türkeş zamanında söylemişti islam birliği bizi ilgilendirmiyor diye boş konuşmayın şunuda unutmayın osmanlı toprak için savaşmadı zalimler için savaştı islam için savaştı ve ırkçılık yapmadı....

yanıt0
yanıt0
vatandaşunal.bolek@hotmail.com:

YALAKA YALANCI. AK partiliyim diye yalan konuşuyorsun bari OSMANLI'nın adını kullanma.

yanıt0
yanıt0
alpahmetrastan@hotmail.de:

aliağada en güclü aday mhp nin adayı inşallah mhp kazanacaktır.

45
44
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title