Haberler

Ali Teoman'ın YKY'ye Emanet Ettiği Son Kitabı "Öykü Uçları"

Güncelleme:

Öykü Uçları, Ali Teoman'dan bir son kurşun: Gene tam hedeften vuruyor.

2011 yılında kaybettiğimiz yazar Ali Teoman'ın YKY'ye emanet ettiği son kitabı
Öykü Uçları

Öykü Uçları, Ali Teoman'dan bir son kurşun: Gene tam hedeften vuruyor.

Ali Teoman'ın Yapı Kredi Yayınları'na emanet ettiği dosyalardan biri de Öykü Uçları idi. "Çok çok kısa öyküler"den oluşan kitap yazarın sekizinci ve son öykü kitabı.

Teoman, dosyasını şu sözlerle Yapı Kredi Yayınları'na teslim etmişti: "Öykü Uçları – Çok Çok Kısa Öyküler'i de Kırık Kalpler Terzihanesi kitabından sonraki üçüncü yeni öykü kitabı olarak ele alabilirseniz çok sevinirim. Yeni öykü yönelimim (tabii eğer ömrüm olursa) bu yönde ilerleyebilir. Biraz Samuell Beckett'in 'foirades'ı gibi..."

Ali Teoman'ın YKY'deki kitapları:
Pervaneler (öykü, 1998)
Uykuda Çocuk Ölümleri (roman, 2002)
Taş Devri (öykü, 2011)
Gecenin Atları (roman, 2011)
Kırık Kalpler Terzihanesi (öykü, 2012)
Karadelik Güncesi (roman, 2013)
Bir Garip Cindi Zümrüdüanka (roman, 2013)
Öykü Uçları (öykü, 2014)

Ali Teoman ( İstanbul, 7 Temmuz 1962 - 23 Mart 2011) Orta öğrenimini İstanbul Alman Lisesi'nde, yüksek öğrenimini İTÜ Mimarlık Fakültesi, MSÜ Mimarlık Fakültesi ve Sorbonne Üniversitesi Plastik Sanatlar Fakültesi'nde tamamladı. 1989-1993 yıllarında iş ve öğrenim için Londra ve Paris'te bulundu. Bu dönemde, diğer uğraşlarının yanı sıra sokak müzisyenliği de yaptı. 1993 yılında İstanbul'a döndükten sonra, yazı çalışmalarına daha çok zaman ayırabilmek amacıyla mimarlığı bıraktı ve çeşitli üniversitelerde İngilizce okutmanı olarak çalıştı. Café Esperanza ve Eşikte kitapları Fransızcaya çevrilip basıldı.

Öykü Uçları
Ali Teoman
57 Sayfa, 6 TL
Yapı Kredi Yayınları

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yapı Kredi Yayınları İstanbul Teoman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title