Haberler

Alevi Köyü'nde Kuran Kursu

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, ağırlıklı olarak Aleviler'in yaşadığı Yeşilova Köyü'nde kuran kursu açılışına katılan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz duruma tepki gösterdi.

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, ağırlıklı olarak Aleviler'in yaşadığı Yeşilova Köyü'nde kuran kursu açılışına katılan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz duruma tepki gösterdi. Sakine Öz, "Buraya kuran kursu açacağınıza cemevi açın" dedi. Törene katılanlardan bir grup Öz'e alkışlarıyla destek verirken, bir kişi de "Biz kuran kursu açtık. Siz de kendinize cemevi açın" dedi. Öz bu sözlere yanıt vermedi.

Kuran kursunun açılışına CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa İl Müftüzü Sinan Cihan, Salihli İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç ve köylüler katıldı. Tören başında, İstiklal Marşı'nın çok ağır bir şekilde çalınmasını da eliştiren Sakine Öz, "İstiklal marşımız o kadar hızlı bir tempoda okundu ki ben yetişemedim ve okumayı bıraktım" diye ironi yaptı. Törene katılanlara bir milletvekili olarak değil bir alevi yurttaş olarak seslenmek istediğini belirten Sakine Öz şunları söyledi:

"Dinimizin doğru kişilerden öğrenilmesi, doğru bir şekilde ibadet yapabilmemiz çok önemli. Dinin doğru dürüst öğrenilmesini önemseyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1924 yılında emir vererek İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarını öğretmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurulmasını sağladı. Cumhuriyet sayesinde inançlarını daha özgür yaşamaya başlayan Aleviler günlük hayatta, iş hayatında, kültür sanat hayatında ve siyasal hayatta daha çok görünmeye başladı. Ama devletten hak ettikleri destek ve ilgiyi hiçbir zaman göremedi. Aleviler başka inançlara saygı gösterir. Kendi inancına da saygı gösterilmesini ister. Cem, Aleviler'in ibadetidir. Cem camide değil, cemevinde yapılır. Cemevleri Aleviler'in yasal ibadet yeri kabul edilmelidir. 'Aleviler'i seviyoruz, Aleviler bizim kardeşimizdir' gibi sözlere Aleviler'in karnı toktur. Son zamanlarda Salihli'nin Alevi köylerinde kuran kursları açılmaya başlandı. Bilmiyorum bu kursun açılmasını kaç kişi talep etti. Yarın belki benim ve partimin kuran kurslarına karşı olduğu gazetelerde yazacak. Herkes şunu bilmelidir ki biz kuran kurslarına karşı değiliz. Ama kuran kursunun Alevi köylerinde açılmasını yanlış buluyoruz. Bu açılışın da insanların gözüne sokar gibi törenlerle yapılmasının da Aleviler'i incittiğini söylemek istiyorum. Buraya kuran kursu açacağınıza cemevi açın."

KÖYDEN 20 KADIN İSTEMİŞ

Törene katılanlardan bir grup Öz'e alkışlarıyla destek verirken bir kişi de "Biz kuran kursu açtık. Siz de kendinize cemevi açın" dedi. Öz bu sözlere yanıt vermedi.

Salihli İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç da, Yeşilova Köyü'nden 20 kadının kuran kursu açılması konusunda kendilerine başvurduklarını belirterek, "Kuran kursu, Türkiye Diyanet Vakfı Salihli Şubesi aracılığıyla Salihli'deki 150 din görevlisinin maaşlarından kesinti yapılarak açıldı" dedi. - Salihlimanisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakine Öz Salihli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title