Haberler

Alaattin Çakıcı Azmetirme Suçunu Kabul Etmedi

İzmir 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun eski müdürü Ayhan Çapacı'nın uğradığı silahlı saldırının azmettiricisi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan çete lideri Alaattin Çakıcı, hakim karşısına çıktı.

İzmir 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun eski müdürü Ayhan Çapacı'nın uğradığı silahlı saldırının azmettiricisi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan çete lideri Alaattin Çakıcı, hakim karşısına çıktı. Yeğeni Adem Çakıcı ile eski avukatı Mehmet Barış Yaya ve tetikçi olduğu öne sürülen Ferhat Oto ile birlikte 25 yıl hapis istemiyle yargılanan Çakıcı, müdürü tehdit ettiğini ancak vurdutmadığını söyledi.

Tetikçi olduğu iddia edilen Ferhat Oto ile aynı olayda suçlanan Çakıcı'nın yeğeni Adem Çakıcı da iddiayı kabul etmedi. Silahlı saldırı sonrası görev yeri değiştirilen eski müdürü Ayhan Çapacı ile avukatı duruşmaya katılmadı. Aynı olaya adı karışan şahsın zorla mahkemeye getirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Alaattin Çakıcı'ya destek vermek için çok sayıda kişi adliyeye geldi. Çok sayıda resmi ve sivil polis, adliye çevresinde ve içinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Yorgun olduğu gözlenen Çakıcı, ayakta güçlükle durabildi.

Geçen mayıs ayında cezaevi kampüsü içinde bulunan lojmanın bahçesinde, dönemin Cezaevi Müdürü Çapacı'ya kimliği belirsiz kişilerce bir otomobilin içinden ateş edildi. Elinden yaralanan Çapacı hastanede tedavi altına alınırken saldırganlar kaçtı. Araştırma sonucu zanlı olarak, Çakıcı'nın adamı Ferhat Oto yakalanıp tutuklandı. Çakıcı'nın eski avukatı Mehmet Barış Yaya hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Bu arada Ayhan Çapacı, Ankara Eğitim Merkezi'ne öğretim görevlisi olarak tayin edildi.

SAVCI ÇAKICI HAKKINDA 25 YIL İSTEDİ

Soruşturmayı sürdüren savcının hazırladığı iddianamede, silahlı saldırıdan bir gün önce cezaevi müdürü Ayhan Çapacı ile tartışan hükümlü Alaattin Çakıcı'nın elini masaya vurarak, "Sen bana cinnet mi geçirteceksin? Üç kez kalp krizi geçirttin, beni Dokuz Eylül Hastanesi'ne niye sevk etmiyorsun? ya beni öldür ya da ben seni öldüreceğim. Sen ölüme hazır ol müdür bey" diyerek küfürlü konuştuğu kaydedildi. Tutuklu sanık Oto'nun ise Çapacı'nın vurulduğunu gazetelerden öğrendiğini, yurtdışından gelen yakınlarını gezdirmek için Av. Yaya aracılığıyla araba kiraladığını, Yaya'nın Çakıcı'yı cezaevinde ziyaret etmek için arabayı iki saatliğine ödünç aldığını ve sonra geri getirdiğini, olayla bir ilgisi olmadığını söyledi. Başka bir suçtan tutuklu olan yeğen Adem Çakıcı ise silahlı saldırıyla ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Savcı, toplanan delillere dayanarak Alaattin Çakıcı hakkında, yerine getirdiği görev sebebiyle tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme ve tehdit suçlarından toplam 25 yıl, Adem Çakıcı, Ferhat Oto ve aranan avukat M.B. Yaya hakkında 20'şer yıl hapis cezası talebiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alaattin Çakıcı Mehmet Barış İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title