Haberler

Aksoy: İl Zümrelerinin Önemine Yürekten İnanıyorum

Güncelleme:

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, eğitimin tek taraflı bir iş olmadığını, iki kanatlı kuş gibi düşünülerek değerlerine sahip, bir taraftan da akademik alanda en üst seviyede başarıyı yakalamaları için çocukların önlerinin açılması gerektiğini söyledi.

Aksoy, Şerife Bacı Öğretmenevindeki il zümre başkanlarıyla yapılan toplantıya katıldı. Gerek il zümrelerine ve gerekse okul zümrelerine büyük önem verdiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Aksoy, aynı branşlardaki öğretmenlerin bir araya gelerek onların ortak görüşlerinin oluşturulması yolunda bir çalışma yapılmasını istediklerini ifade etti.

Yıl sonunda yapılan zümre toplantılarında ele alınan konuların kendileri tarafından da yaz tatili boyunca değerlendirildiğini, eylül ayındaki zümrelerin bu çerçevede tasarlandığını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İl zümrelerinin önemine yürekten inanıyorum. Zaten yeni değerlendirme sınavları da eğitimcileri buna mecbur kılıyor. Diğer illerden önce hareket edip yol almış olacağız. Bu çocuklarımızın başarısına da yansıyacak. Gerek ilçe milli eğitim müdürleriyle ve gerekse okul müdürleriyle yaptığımız toplantılarda bunun üzerinde durduk. Ortaokullarda özellikle müfredat bütünlüğünü sağlamamız gerekiyor. Bu yönde ortak bir yıllık plan hazırlamalıyız. Öyle çalışmalar yapmalıyız ki diğer iller bizi örnek göstersin. Bunu yapabilecek düzeydeyiz. Zümre toplantılarında her öğretmenimiz bir soru hazırlayarak gelsin. Soru hazırlamak kolay bir şey değildir. Hazırlayacağınız bu sorularla ilimizde bir soru havuzu oluşturabiliriz. Bilgilerin pekiştirilmesinin yollarından biri de soru hazırlamaktır. Bu çalışmaları hassasiyetle takip edeceğiz. Her türlü görüş ve değerlendirmeye açık olduğumuzu da bilmenizi isterim."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bekir Aksoy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title