Haberler

Aksaray Belediyesi'nin Modern Nikah Salonu Hizmete Açıldı

Güncelleme:

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'nın 68 projesinden biri olan ve yeni yapılan Modern Nikah Salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Aksaray Belediyesi'nin Modern Nikah Salonu düzenlenen törenle açıldı. Kültür Park Tesisleri'nde gerçekleştirilen açılış törenine Belediye Başkanı Nevzat Palta, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Kültür Park İşletme Müdürü Mustafa Kasım, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan ve yeni yapılan nikah memurluğunun son derece modern ve yaklaşık 100 kişilik kapasitede olduğunu belirten Başkan Nevzat Palta, konuşmasında şu görüşlere yer verdi

"2009 yılında bizim hatırlarsanız 68 projemizin içerisinde de nikah salonuyla ilgili bir projemiz vardı bu proje çerçevesi içerisinde modern bir nikah salonu olsun, çok büyük olmasın ama çokta küçük olmasın. Dolayısıyla vatandaşlarımızın işte büyük şehirlerimizde bunların çok örneğini görüyoruz. Yani belki düğün yapmak istemiyor ama en azından işte bir 100-150 kişide davet edim nikahımızı orada kıyılsın en azından da belli bir akraba çevremizi dostlarımızı orda çağırma ve misafir etme şansımız olsun diye, böyle bir uygulama özellikle büyük şehirlerde var. Atakule'de olsun diğer yerlerde bunlara zaman zaman bizde gidiyoruz. Bu çerçeve içerisinde böyle bir ihtiyaçtı. Bizde bu yerimizde en az minimum bir yüz kişi rahatlıkla oturarak burada misafir etme şansımız var. davetlileri burada yine misafir etme imkanımız var. inşallah ben burada güzelliklere hayırlara vesile olacağı kanaatindeyim".

Nikah memurluğunun Kültür Park içerisinde tüm Aksaraylıların rahatça ulaşabileceği ve nezih bir mekanda olduğunu belirten Başkan Nevzat Palta, Kültür Park hakkında da bilgiler verdi.

Kültür Park Tesisleri'nin başkanlığının ilk döneminde yüzde 5'inin tamamlandığını belirten Başkan Nevzat Palta, bugün bakıldığında Kültür Park Tesisleri'nin hemen hemen tamamen bitmiş olduğunu söyledi. Ufak tefek birkaç yapının kaldığını belirten Başkan Nevzat Palta, Kültür Park Tesisleri'nin 150 dönümlük bir arazi üzerinde bulunduğunu ve Aksaray'ın en nezih mekanı olduğunu söyledi. Kültür Park'ın çok güzel hizmetler verdiğini ifade eden Başkan Palta, "Kültür Parkımız Aksaray'ımızın gerçekten gözbebeği oldu. Kültür Park Tesisleri gerçekten çok ciddi bir kompleks. Kültür Park Aksaray'ımızın çok ciddi bir ihtiyacını karşılıyor" dedi. Kültür Park Tesisleri'nin Aksaraylılar tarafından da yoğun ilgi gördüğünü belirten Başkan Nevzat Palta, yaz döneminde Kültür Park Tesisleri'ne 1 gecede 30 bin insanın giriş yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Nevzat Palta ve davetliler tarafından yeni nikah salonunun açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Belediye Başkanı Nevzat Palta şans eseri bir çiftin nikahını da kıyarak ilk nikahı kıymış oldu. Nikah töreninde gelinin soy isminin Palta olması 'Şansın böylesi' dedirtirken, Belediye Başkanı Nevzat Palta yeni çiftlere en az 3 çocuk yapmaları temennisinde bulundu. Burada önemli bir açıklamayı da yapan Belediye Başkanı Nevzat Palta, TÜİK tarafından yapılan araştırma sonucu Türkiye nüfusunun yaşlı nüfusa doğru ilerlediğini belirterek, genç nüfus için tüm çiftlere çocuk yapması temennisinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nevzat Palta Ak Parti Aksaray Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title