Haberler

Aksaray Bakan Avcı'dan Şair Mehmet Akif Ersoy'a Övgü

Bakan Avcı'dan şair Mehmet Akif Ersoy'a övgüMİLLİ Eğitim Bakanı Navcı, 'Mehmet Akif Ersoy, bir dava adamı' adlı panelde, "Akif aynı zamanda mahzun bir adam. Şimdi Akif'in daha sonra çokta güzel bestelenmiş olan 'ezelden aşinanım ben ezelden hem zebanımsın şiiri, artık şiir demekte yetmiyor.

Bakan Avcı'dan şair Mehmet Akif Ersoy'a övgü

MİLLİ Eğitim Bakanı Navcı, ' Mehmet Akif Ersoy, bir dava adamı' adlı panelde, "Akif aynı zamanda mahzun bir adam. Şimdi Akif'in daha sonra çokta güzel bestelenmiş olan 'ezelden aşinanım ben ezelden hem zebanımsın şiiri, artık şiir demekte yetmiyor. O bestesi ile öylede güzel bütünleşti ki, onu dinlediğiniz zaman işte o hüznü Allah'a olan Akif'i de görüyorsunuz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski bakanı Sami Güçlü'nün yöneticiliğini yaptığı okuma grubunun hazırladığı ' Mehmet Akif Ersoy, bir dava adamı' konulu panele katılmak için Aksaray'a geldi. Aksaray Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panelde konuşan Bakan Nabi Avcı, Mehmet Akif Ersoy gibi şair ve yazarların, kitaplarını farklı yaşlarda okuduğunuzda, farklı bir hisse kapılanıldığını belirterek, şunları söyledi:

" Şairler için söylenebilir ama Akif için özellikle söylenebilir. Tekrar tekrar okumalarda daha önce hiç karşılaşmadığınız veya fark etmediğiniz, belki öylesine görüp geçtiğiniz bir takım özellikleri müteakip okumalarınızda görüyorsunuz. Onun için aslında özellikle Akif gibi büyük şairlerin, yazarların okuyucu yaşları da var. Yani genç iken okuduğunuz zaman başka bir Akif var, orta yaşta okuduğunuz zaman başka bir Akif ve daha ileri yaşlarda okuduğunuz zaman veya dinlediğiniz zaman başka bir Akifler var. Ama kaya gibi sağlam bir irade, bir karakter. O anlamda bir değişkenlikten değil. Bizim Akif'i anlamamızdaki değişiklik katmanlarından söz ediyorum. Bu katmanlar zaman içerisinde değişik ortamlarda değişik yaşlarda kendini açmaya başlıyor. Bende bugün sizleri dinlerken yeni katmanlarımın açıldığını hissettim ve onun için sizlere çok teşekkür ederim."

Mehmet Akif Ersoy'a, övgülerini sürdüren Bakan Avcı, "Bir yazarın böyle külliyatıyla, onunla ilgili yazılanları da ihtiva edecek şekilde okunmasının ne kadar bereketli bir okuma türü olduğunu ben kendi öğrencilik ve öğretmenlik hayatım zamanlarından biliyorum. O bakımdan gerçekten şimdi sizi dinlerken 60 yaşın Akif'i, size uzak bir yaşın Akif'i olarak bir özelliğini de ben buradan zikretmek istiyorum. Bu benim gençliğimde fark etmediğim bir Akif. Akif aynı zamanda mahzun bir adam. Şimdi Akif'in daha sonra çokta güzel bestelenmiş olan 'Ezelden aşinanım ben, Ezelden Hem-zebanımsın? şiiri, artık şiir demekte yetmiyor. O bestesi ile öylede güzel bütünleşti ki, onu dinlediğiniz zaman işte o hüznü Allah'a olan Akif'i de görüyorsunuz"dedi.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Sami Güçlü Nabi Avcı Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1 Mayıs kuyumcular açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs eczaneler açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title