Haberler

"AKP Lale ve Sülale Devrini Yaşıyor"

Bahçeli, partisinin Çanakkale mitinginde yaptığı konuşmada, yandaşlarına servet kazandırdığını öne sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Çanakkale mitinginde yaptığı konuşmada, yandaşlarına servet kazandırdığını öne sürdüğü AK Parti'nin 'Lale ve Sülale devrini' yaşadığını öne sürdü.

MHP bayraklarıyla donatılan Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge 7 bin partili katıldı. Miting alanı girişinde gelenlere, iki büskivi arasına yerleştirilmiş lokumdan oluşan 'Püskevit' dağıtıldı. Saat 11. 10'de başlayan mitingde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partililere 45 dakika hitap etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 9 yıldan bu yana iktidarda olan AK Parti'nin elinde her türlü imkan bulunduğunu ancak, ülkeyi iyi yönetemediğini anlattı. "AKP'ye oy vermiş olan vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istiyorum" diyen Bahçeli, iktidar partisinden memnun olanların 'Durmak yok yola devam' çağrısına kulak vermelerini, memnun olmayanların 12 Haziran'da 'Yeter artık sayın Başbakan, iktidardan git' demelerini istedi. AK Parti dönemini 'Lale' ve 'Sülale devrine' benzeten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP iktidar olduktan sonra partinin yöneticisi, bakanlar kurulu veya TBMM'deki milletvekillerinin yakınları, çevreleri ve işbirlikçi oldukları insanları göz önüne aldığınız vakit önemli bir refah artışına, servet sahibi olduklarına şahit olmaktayız. Bugün AKP lale ve sülale devrini yaşıyor" dedi.

Şiddet olayları ve toplu cinnetlerin toplumun mutlu olmadığını gösterdiğine dikkat çeken Bahçeli, şöyle dedi:

"Yoksulluğun, işsizliğin, göçün ve asayişsizliğin olduğu bir Türkiye'de Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sokakları bırak, meydanları bırak, televizyonları bırak kendi evinden dışarı çıkmaması lazım gelen bir şahsiyettir. Bu kara kendisine yeter. Ama hala çıkmış ileri geri konuşuyor, argo üsluplarla siyasi üslubu yozlaştırıyor, siyaseti kirletiyor, vatandaşı azarlıyor. Kendisine birisi bir şey söylediği zaman sanki büyük bir korku ile gece gündüz huzursuz olan bir insanın paniği karşısında yanındaki korumalarda da bir panik başlıyor. Birisi ağzını açtığı an linç edilecek bir müdahale ile karşı karşıya kalıyor. Böyle bir ülke yönetimi olamaz. Bunun üçüncü dönemi olamaz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ruhsal yapısı ve kimyası üçüncü dönem ülkeyi yönetmeye müsait değildir. Bu iktidar değişmeli. Çünkü bu iktidarın yapabileceği kalmamıştır. 9 yıldır başaramadıklarını tekrar aldatma ve kandırma yoluyla 4 yıl talep ederek yapacağını düşünmek bir hayaldir. Bir iktidar değişikliğinin zamanı gelmiştir. 12 Haziran tarihi bir dönem noktasıdır. Geleceğimizin belirlenmesinde önemli bir karar anıdır. 12 Haziran'da sandığa gittiğimiz vakit bir iktidar değişikliğini düşünerek hareket etmeliyiz. "

YAPACAKLARINI ANLATTI

Bahçeli, MHP'nin işsizlikle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğini belirterek, iktidar olduklarında yapacaklarını sıraladı. Bahçeli, olanaklar içerisinde asgari ücreti ilk dönem olarak 825 TL'ye çıkarmayı düşündüklerini, emeklilerin durumunun çok kritik olduğunu söyledi. MHP lideri, "Emekli maaşlarını arttırmanın ötesinde 13'üncü maaşı vererek kışa hazırlık sağlamalarını düşünüyoruz. Öğrenci, yaşlı ve engelli vatandaşları unutmayacağız ve para yardımları yapacağız. Sosyal refah arttırıcı politika ile işe başlamak istiyoruz. Onun için toparlanma ve onarım hükümetini kurma çabasıyla 100 sorun ve çözüm üreterek karşınıza çıktık" dedi.

"ALIN PAKETİ VURUN TokatI"

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin Çanakkale Milletvekili Adayları Füsun Koroğlu Çorapçıoğlu, Enver Koç, Mehmet Doğan ve Kürşat Tuna'ya da destek istedi. Kendisini dinleyenlere karanfil atan Bahçeli, Balıkesir'e hareket etti. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title