Haberler

AKP'deki Bayramlaşmadane Konuşuldu?

AKP'nin siyasi partilerle bayramlaşmalarına, küresel ekonomik kriz ve Türkiye'de yaşanan yolsuzluk tartışmaları damgasını vurdu.

AKP'nin siyasi partilerle bayramlaşmalarına, küresel ekonomik kriz ve Türkiye'de yaşanan yolsuzluk tartışmaları damgasını vurdu.

AKP Genel Sekreteri ve İstanbul milletvekili İdris Naim Şahin, Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Ankara Milletvekili Faruk Koca ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'tan oluşan heyet AKP Genel Merkezi'nde diğer siyasi partilerin bayram tebriklerini kabul ettiler. AKP'de gerçekleşen bayramlaşma için ilk olarak Konya Milletvekili Faruk Bal başkanlığındaki MHP heyeti geldi. Bal bayramlaşmada, Türkiye'de ciddi bir fakirleşme ve işsizlik olduğunu belirterek, "Bunların tartışılması gerekirken, siyasi zarafet ve nezaketi zorlayan, hukuk düzeninde tartışılması gereken yolsuzluklar tartışılıyor" dedi. Bal, tartışmadaki seviye düşüklüğünün toplumu kutuplaştırdığını ve gerdiğini söyledi. Tartışmanın amacının yolsuzlukla mücadeleyi aştığını ifade eden Bal, milletvekili dokunulmazlığının ise kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılması gerektiğini belirtti.

-DSP'LİLERİN AKP ZİYARETİ

MHP'nin ardından, Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi başkanlığındaki DSP heyeti AKP'ye geldi. DSP heyetinin gündeminde ise küresel ekonomik kriz vardı. Erçelebi, krizin Türkiye'ye de geldiğini belirterek, "Allah korusun. Bir önceki dönemdeki tecrübelerimizi paylaşabiliriz" önerisinde bulundu. Erçelebi'nin bu önerisi AKP tarafından tebessümle karşılandı.

AKP'ye bayramlaşma için gelen diğer bir parti de CHP oldu. CHP heyetinde Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Değer ve MYK üyeleri Fevzi Topuz ile Suat İnci yer aldı. Değer ile AKP Genel Sekreteri Şahin arasında bayramlaşma sırasında ilginç bir diyalog yaşandı. Şahin, Değer'in kökeninin Cizre'ye dayanıp dayanmadığını sordu. Değer ise Diyarbakır'a dayandığını ancak Cizreli olan Sait Değer Paşa ile akrabalıklarının bulunduğunu söyledi.

AKP'yi bu partiler dışında, ÖDP, BBP, DP, Anavatan Partisi, SHP, SP ve LDP heyetleri de ziyaret ederek bayramlaştılar. Bu partileri gündeminde de küresel ekonomik kriz vardı. (ANKA)

(İG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title