Haberler

Akillerle Görüşmek İsteyen Gruba Polis Su Dağıttı

Güncelleme:

Akil İnsanlar Ege Heyeti üyeleriyle görüştürülmeyince eylem yapan grup, basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Akillerle GÖRÜŞMEK İSTEYEN GRUBA POLİS SU DAĞITTI (2)

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Akil İnsanlar Ege Heyeti üyeleriyle görüştürülmeyince eylem yapan grup, basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 2 saat akil İnsanlar Heyeti'nin bulunduğu Korel Temal Otel'in önünde 'hükümet istifa' diye slogan atan eylemciler, tepkilerini dile getirdi. 5 Eylül 2012'de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen ve 25 askerin şehit düştüğü patlama sonrasında Afyonkarahisar'ı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e 'Bayat kilimi' hediye ettiği için eleştirilen Vali İrfan Balkanlıoğlu aleyhine de 'kilimci vali' diye slogan atan grup, otele giremeyince basın açıklaması yaptı.

Çözüm sürecinde kendi yerlerine PKK üyelerinin daha fazla ilgi gördüğünü belirten MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, akil insanların bu davranışıyla millete hakaret ettiğini söyledi. Bunun hesabını soracaklarını vurgulayan Aslan, "Biz derdimizi anlatmak için buradayız. Emniyet güçlerine karşı koymak adına burada değiliz. Bu kadar vatan evladı yerine PKK'lıllar gelseydi bizden daha fazla rağbet göreceklerdi. Akil insanları ve eş başkanlarını kınıyoruz" dedi.

GİZLİ SAKLI TOPLANTI

Heyete görüşlerini anlatmak için saatlerdir güneş altında beklediklerini anlatan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ise heyetin toplantıyı şehir merkezi dışındaki bir termal otelde yapmasını eleştirdi. Akil insanların halkın haberi olmadan şehrin 15 kilometre dışında güvenlik çemberi altında gizli saklı görüşme yaptığını iddia eden Görgöz, "Biz 30 yıldır yaşanan acıları anlatmak için güneşin altında saatlerdir buradayız. Bu akilleri bekliyoruz ama karşımıza çıkamadılar" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın süreçle ilgili yargılanacağını iddia eden Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy ise "Burada, 'Ey şehit annesi ve babası, senin oğlunu şehit eden PKK'lılar ellerini kollarını sallayıp gidiyor. Bunlara hakkınızı helal edecek misiniz?' diye mi soracak bu akil insanlar. Bunu asla kabul etmiyoruz. Ey Başbakan bunun hesabını hem yargı hem sandıkta vereceksin" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Akil İnsanlar Ege Heyeti Başkan Vekili Avni Özgürel ise "Biz buraya sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin süreç hakkındaki görüşlerini almaya geldik. Kendi fikirlerimizi paylaşarak onların fikirlerini dinleyeceğiz" dedi. - Afyon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necdet Özel Aziz Aslan Eylül Ege Politika Güncel Haberler

title