Haberler

Akil İnsanlar Heyeti Cizre'de

Güncelleme:

Akil İnsanlar Heyeti Cizre de esnaf, vatandaşlar ve sivil toplum örgütü üyeleriyle bir araya geldi.

Akil İnsanlar Heyeti'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu bugün temaslarını Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde sürdürerek esnaf, vatandaşlar ve sivil toplum örgütü üyeleriyle bir araya geldi. Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, heyetin görevini başarıyla tamamlacağını belirterek, "Türk ve Kürtler arasında güvensizlik yaratılmak isteniyor. Bunun bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu görev sadece heyete değil hepimize düşüyor" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi grubu geceyi geçerdiği Mardin'den sabah saatlerinde karayoluyla Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne geçti. Cizre'de Kaymakam Şenol Koca'nın karşıladığı heyet üyeleri daha sonra sonra ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti. Heyette yer alan sanatçı Yılmaz Erdoğan'a Cizreliler büyük ilgi gösterdi. İlçe merkezinden geçen zırhlı polis aracının üzerindeki, 'Trafik polisi' yazısı Erdoğan'ın dikkatini çekti ve bir süre aracın gidişini izledi.

Heyet üyeleri ise iki kırathanede vatandaşlar ve gençlerle bir araya gelerek sohbet etti, onların görüşlerini dinledi. Yılmaz Erdoğan daha sonra gruptan ayrılarak öğretmenevinde bir araya geldiği yaklaşık 100 öğrenci ile sohbet etti.

Kale Mahallesi eski muhtarı Zeki Macartay, Kürt sorununun çözülmesi için başlatılan süreci desteklediklerini ifade ederek, "Artık yeter diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin refahını ve huzurunu bütün etnik ırkların bir arada yaşamasını diliyoruz. Dağlarda gencecik insanların vurulmasına artık tahammülümüz yoktur. Anneler artık dağlarda çocuklarının birbirini vurmasını istemiyor" dedi.

Bazı vatandaşlar ise Türkiye'nin bazı bölgelerinde anadilleri ile konuşamadıklarını ve konuştukları zaman dışlandıklarını bu nedenle artık bu ırkçı zihniyetin kırılması gerektiğini söyledi.

Heyet üyeleri daha sonra Şırnak Barosu'nun Cizre lokalini ziyaret ederek Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, avukatlar ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile görüştü. Şırnak Barosu Başkanı Elçi, Akil İnsanlar Heyeti'ne teşekkür ederek, onurlu ve sorumluluk gerektiren bir görev aldıklarını söyledi. Elçi, "Başarı ile tamamlayacaklarından şüphem yok. Türk ve Kürtler arasında güvensizlik yaratılmak isteniyor. Bunun bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu görev sadece heyete değil, hepimize düşüyor. Hem Kürtlerin, hem Türklerin aklı hassasiyetlerini konuşacağız. Kürtlerin talepleri nedir yeni anayasa nasıl olmalı, bunları konuşacağız" dedi.

Heyet Başkanı Yılmaz Ensaroğlu ise, Kürt sorunu denilince akla ilk olarak Cizre'nin geldiğini söyledi. Ensaroğlu, "Büyük acılar, derin travmalar yaşamış bir mekandır Cizre. O nedenle toplantının heyetimiz açısından önemli bir anlamı vardır. Bizlere de bütün insanlara ulaşmak mümkün değil ama bu konuda fikri, görüşü olanlara erişmek istiyoruz. Bu nedenle bir mail hesabımız var, buradan bize düşüncelerini ve taleplerini aktarabilirler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nuşirevan Elçi Yılmaz Erdoğan Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title