Haberler

Akil İnsanlar Heyeti Ardahan'da Stk Temsilcileri ile Bir Araya Geldi

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu, 12'inci durakları Ardahan'da sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu, 12'inci durakları Ardahan'da sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ardahan'daki toplantıya Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Başkanı Can Paker ile Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Abdurrahman Dilipak ve Mehmet Uçum katıldı. Heyet, toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların çözüm sürecine ilişkin beklenti ve önerilerini dinledi. Heyet üyelerinden Ayhan Ogan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Yalçın Küçük'ün Çin ajanı olduğunu iddia ederek, "Devletlerin tarihinde önemli dönüm noktaları vardır. Devlet bugün bütün kurumlarıyla bu projenin içerisindedir, buna emperyalist oyunu diyenler kendi devletini açığa alıyorlar haberiniz olsun. Bu devlet kendisini yenileyecek, bundan sonra gücünü halkından alacak, sırtını halkına dayayacak, tek belirleyici halk olacak, Ergenekon devleti yıkılacak, halkın devleti kurulacak haberiniz olsun. Benim eski milliyetçilik meseleme gelince. Ben milliyetçiliği bir duygu olarak, doğal olarak yetiştiğim ülke ve il şartlarında çok yoğun olarak yaşadım, gençliğimde de milliyetçi faaliyetler içerisinde yer aldım. Ondan sonra benim tek belirleyici kimliğim milliyetçilik değil, benim üst belirleyici kimliğim Müslümanlık'tır. İnsanın çok farklı kimlikleri olabilir, Türk olabilir, Kürt olabilir, başka ırktan olabilir, kadın olabilir, erkek olabilir, sosyalist olabilir, başka bir ideolojiye inanmış olabilir. Tek bir kimlikte insanın tanımlanmasına da karşıyım, benim belirleyici kimliğimi sorarsanız benim kimliğim de Müslüman'dır. Şimdi bu ülkede milliyetçiliğin geldiği durumda vahimdir arkadaşlar, yani sizi aşağılamak için söylemiyorum özür dilerim. Bir İşçi Partisi Doğu Perinçek'i bilirsiniz dimi arkadaşlar. Onun sakallı arkadaşı var Yalçın Küçük, bugün maalesef itiraz ettikleri Abdullah Öcalan'ın en yakın arkadaşlarıdır. Gerillanın eğitim derslerini de yazan o ikisidir. Bunlar Türkiye'de Çin ajanıdır, Çin ajanı bu kadar açık söylüyorum. Bunlar Çin ajanıdır. Benim milletimin milliyetçilik duygularını kimse tahrik etmesin, kimse provoke etmesin, hele hele başka ülkeler adına hiç yapmasın bunu. Eğer bu milletin birliği, beraberliği bu projeyle büyüyecek ve sağlanacaksa ben bu uğurda canımı vermeye hazırım. Buna karşı çıkanlar esas bu milletin, memleketin düşmanıdır haberiniz olsun" dedi.

Ayhan Ogan'ın konuşması sırasında gerginlik yaşandı. Bir süre devam eden tartışma, salondaki bir kadının Kürtçe konuşması üzerine yeniden başladı. MHP Kadın Kolları İl Başkanı Nurten Sarıçam, "Biz tek dil diyoruz ama neden burada Kürtçe konuşuluyor. Ben ne dediğini nasıl anlayacağım? Bizlere ne anlatmaya çalıştı?" diyerek tepki gösterdi.

Heyet, daha sonra Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Yüksel Küçük tarafından karşılanan heyet üyeleri şehitler için Fatiha okudu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti İşçi Partisi Yalçın Küçük Ardahan Politika Güncel Haberler

title