Haberler

Akgül: Halkın Önüne Projelerle Çıkacağız

Güncelleme:

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Yakup Akgül, halkın karşısına projelerle çıkacaklarını anlattı.

Yerel seçimlerin tarihi yaklaştıkta Van'daki aday adayları da kamuoyuna kendini anlatmaya devam ediyor.

Ak Parti'yi tercih etmesinin en büyük etkenlerinden birinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği olduğunu anlatan Akgül, yine muhafazakar ve demokrat bir kimlikten geldiğini belirtti. Barış sürecinin büyük önem taşıdığını söyleyen Akgül, Ak Parti'nin bu sürecin oluşmasında büyük emeği olduğunu dile getirdi.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmak için çalışan aday adayları, kendilerini ve projelerini kamuoyuna açıklamayı sürdürüyor. Van'da da büyük hareketlilik söz konusu. Özellikle Ak Parti ve BDP cenahında yoğun bir aday adayı başvurusu oldu. Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Yakup Akgül, insan yönetimi konusunda uzun süre elde ettiği tecrübeyi, halka hizmet yolunda kullanmayı düşündüğünü ifade etti.

"ŞEHRİMİZİN ÖZELLİKLERİ BİZİ İLGİLENDİRİR"

İçinde yaşadıkları şehrin özelliklerinin kendilerini ilgilendirdiğini söyleyen Akgül, Van'ın Merkez Alabayır Köyü'nde doğduğunu, ilk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamladığını, Van İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Yakup Akgül, yüksek öğretimini Fırat Üniversitesi'nde tamamladığını, ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak atandığını, Ankara Üniversitesi'nde ise doktora eğitimi yaptığını belirtti. 1990 yılında yeniden Van YYÜ'ye dönerek Yrd. Doç., 96 yılında ise Doç. olduğunu ifade eden Akgül, 2001 yılında ise profesörlüğe atandığını söyledi.

Van'a, Van halkına yönelik büyük sorumluluk taşıdıklarını söyleyen Akgül, "İçinde yaşadığımız şehrin özellikleri bizi ilgilendirir. Çünkü halkımız burada yaşıyor. Yine Doğu ve Güneydoğu Anadolu için Van çok önemli. Ayrıca bizim şehrimiz İran, Irak ve Türki Cumhuriyetler için de büyük önem taşıyor. Biz eğer bu kenti modern bir duruma getirirsek, komşu ülkelerden gelecek olanlar da burada kalır. Van'a geldikten sonra başka şehre gitmezler" diye konuştu.

Profesörlük sürecinde üniversitenin çeşitli kademelerinde insan yönetimiyle ilgili çeşitli birimlerde akademik görevler yaptığını dile getiren Yakup Akgül, 15 yılı kapsayan idari görevleri olduğunu belirtti. Bu süre zarfında önemli deneyimler elde ettiğini belirten Akgül, insanların nasıl idare edildiği konusunda büyük tecrübeler elde ettiğini söyledi.

"BARIŞ SÜRECİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Söz konusu bölgenin barış süreci ve öncesi bir dönem yaşadığını ve barış sürecini önemsediklerini anlatan Prof. Dr. Akgül, "Bildiğiniz gibi bölgemiz barış süreci öncesinde çok uzun bir süre çatışma ortamı yaşadı. Yine aşiretçilik sonucu belli sıkıntılar oldu. Birileri aşiretçiliği yanlış kullandı. Çatışmalar, hem bölgede, hem ülkede toplumsal barışa büyük zararlar verdi. Barış süreci yeni bir inşa için büyük önem arz ediyor. Bizler de bu barış sürecinde bir tuzumuz olsun diye yola çıktık. Bunu herkes bilsin ki, biz aşiretçiliği körüklemeyeceğiz. Aşiretinizi övdüğünüz an, başkasını ötekileştirmiş olursunuz. Akademik bir terbiyeden gelişimiz nedeniyle kimseyi ayırmayacağız. Her yerden öğrencilerimiz oldu. Belediye başkanı seçildiğimiz takdirde, hiç kimseye ayrım yapmadan hizmet götüreceğiz" dedi.

Demokrat ve Müslüman bir kişiliği olduğunu anlatan Akgül, "Ben evvela Müslüman biriyim. Siyasi kişilik olarak da demokrat biriyim. İmam Hatip Lisesi Mezunuyum. Milli Türk Talebe Birliği üyesiyim. Akıncılar Derneği üyeliğim oldu. O tarihten itibaren milli görüş üzerinden hareket ettim. Muhafazakar insan grupları arasında bulundum" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN BÜYÜK BİR LİDER"

'Niçin Ak Parti?' sorusunu da yanıtlayan Akgül, "Evvela Ak Parti'nin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan büyük bir liderdir. Böyle bir liderin partisini seçmek bizim için gururdur. Bu parti iktidara geldiği günden buyana çok büyük hizmetlere imza attığını görüyoruz. Yine toplumsal barış ve demokratikleşme konusunda iktidar partisinin emekleri çoktur. O yüzden Ak Parti'yi tercih etmem dediğim gibi benim için bir onurdur" diye konuştu.

Yerel seçimlerde Ak Parti'nin %50'nin üzerinde oy alacağını anlatan Akgül, "Ben bu seçimlerde büyük sürprizler olacağını düşünmüyorum. Herkesin düşündüğü gibi yine Ak Parti'nin bir alternatifi olmayacaktır. Kalkınma; vizyonla, misyonla olur. Diğer partiler Ak Parti'nin önüne geçmek istiyorlarsa çok yeni projelerle ortaya çıkmalıdır. Aksi halde herkesin gördüğü gibi biz de muhalif partilerin başarılı olacağını düşünmüyoruz. Ak Parti döneminde dünyanın birçok bölgesine Türkiye'deki işadamlarının yatırımlarını gördük. İnsanımız artık dünyayı okuyor. Kısır çekişmeler yapan partiler başarılı olmaz. O yüzden Ak Parti'nin ben bu seçimlerde yine %50'nin üzerinde oy alacağını düşünüyorum. İkinci parti yine CHP, üçüncü parti MHP ve dördüncü parti de BDP olur. Sıralama değişmez bence" ifadelerini kullandı.

Van'da Ak Parti ve BDP'nin yarışacağını ifade eden Akgül, diğer partilerin şanslı olmadığını belirtti. Akgül, kansız ve kavgasız bir seçim dileyerek, "Projeleriyle kendisini ispat edecek adayların olmasını temenni ediyoruz. Topluma nasıl hizmet edilecekse adayların bu yönde hareket etmesini bekliyoruz" dedi.

Van Bölge Gazetesi- Bişar Ulutaş

Kaynak: Temsilci / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Fırat Üniversitesi Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title