Haberler

Akdeniz İçin Birlik Parlamenterler Asamblesi Abant'ta Başladı

Akdeniz İçin Birlik Parlamenterler Asamblesi'nin (AİBPA) Abant Tabiat Parkı'nda iki gün sürecek olan Ekonomik ve Mali Konular Toplantısı, ilk oturumla başladı.

Akdeniz İçin Birlik Parlamenterler Asamblesi'nin (AİBPA) Abant Tabiat Parkı'nda iki gün sürecek olan Ekonomik ve Mali Konular Toplantısı, ilk oturumla başladı.

Büyük Abant Otel'de yapılan toplantıya Türk Grubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, AK Pari Milletvekili Ali Ercoşkun, Avrupa Parlementosu üyelerinin yanı sıra Ürdün, Tunus, Portekiz, Polonya, Malta, Lüksemburg, Letonya, İtalya, İsveç, Filistin, Fransa, Fas, Cezayir, Bulgaristan, Avusturya ve Almanya gibi ülkelerin milletvekilleri katıldı. Parlamenterler Asamblesi'nin Ekonomik ve Mali Konular adlı toplantısının açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Suriye'de barış ve insanlığın önünü tıkayan olayların bir an önce sona ermesi gerektiğini söyleyerek, "Avrupa Birliği üyeleri, Suriye'de yaşanan trajediye kayıtsız kalmamalılar. Son zamanlarda Suriye'de kendini gösteren trajik olaylarda çok da kolay bir süreç karşımızda yok. Suriye yönetiminin halkın reform ve değişim taleplerine kulağını tıkamış, yönetimdeki aksaklıkları halının altına süpürerek yok saymaya çalışıyor. Halkın tüm reform taleplerini baskı, şiddet ve cebir yoluyla bastırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Kendi halkını öldürtmekten çekinmeyen, masum sivilleri hedef alan, kadın, erkek, çocuk demeden herkesi vahşice katleden bir yönetimin yarattığı sorunlar hem kendi ülkesini, hem de başka ülkeleri ve dünyayı olumsuz etkiliyor. AB ülkelerini bu yaşanan trajedi karşısında duyarsız kalınmamasını ve bu konuyu gündeme taşıması gerektiğini düşünüyorum. Barışın ve insanlığın önünü tıkayan bu durumun bir an önce çözüme kavuşması lazım" dedi.

AİBPA Komite Başkanı AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de yaşanan katliama göz yumduğunu belirterek, "Suriye'nin kanlı diktatörü, meşruiyetini yitirmiş Beşar Esad rejimi, dünyanın gözü önünde, dünyanın ilgisizliği ve tepkisizliğinden güç alarak, hız kesmeden kıyımlarına devam ediyor. Ne yazık ki Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, dünyanın gözü önünde cereyan eden bu soykırım, bu katliam karşısında sessiz ve tepkisiz kalmayı bir kez daha küresel vicdanı yaralamayı tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

Oturum başkanlarının konuşmalarından sonra katılımcı ülkelerin milletvekilleri de toplantıyı ilgilendiren konular üzerine değerlendirmeler yaptı. Toplantının ikinci oturumunda AİBPA ülkeleri arasında iş mobilitesinin geliştirilmesi konusu görüşülecek. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Ercoşkun Ak Parti Akdeniz Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title