Haberler

Akaryakıt Tankeri Otomobile Çarptı: 8 Yaralı

Adana’da otoyolda, arıza nedeniyle yol kenarına park eden süt tankerlerine çarpmamak için manevra yapan akaryakıt tankerinin aynı yönde giden otomobile çarpması sonucu 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Adana'da otoyolda, arıza nedeniyle yol kenarına park eden süt tankerlerine çarpmamak için manevra yapan akaryakıt tankerinin aynı yönde giden otomobile çarpması sonucu 1'i ağır 8 kişi yaralandı. Kaza sonrası alev alarak yanan otomobil ile tanker, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, süt taşıyan Fatih Karatepe yönetimindeki 06 DS 0628 plakalı tanker, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun, Sarıçam ilçesi, Suluca Mahallesi kesiminde arızalandı. Karatepe, tankeri yolun kenarına park ettikten sonra arkadaşı Mustafa Kahraman'ı aradı. Kahraman 54 LS 076 plakalı süt tankeri ile olay yerine gelip park ederek arkadaşına yardım etmeye başladı. Bu arada, park halindeki süt tankerlerini geç fark eden Bilal Çırçın'ın kullandığı 27 P 6982 plakalı akaryakıt tankeri, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu süt tankerinden birine hafif şekilde çarptıktan sonra, Kurban Bayramı tatili için yola çıkan Harun Yılmaz'ın kullandığı aynı yöndeki 34 UM 6940 plakalı otomobile çarptı. Çarpma sonucu akaryakıt tankerinde yangın çıkarken, otomobil de bariyerlere çarptı. Kaza sonucunda otomobilde ve tankerde yangın çıktı. Otomobildeki şahıslar kendi imkanlarıyla dışarı çıkarak yanmaktan son anda kurtuldu. Tankerin sürücüsü de kendi imkanlarıyla tankerden inerek yanmaktan kurtuldu. Kaza sonucunda otomobilde bulunan aynı aileden Abdullah, Ayşegül, Emin, Fatma, Abdülsamet ile otomobil sürücüsü Harun Yılmaz, süt tankeri sürücüleri Fatih Karatepe ile Mustafa Kahraman yaralandı.

Birinin durumu ağır olduğu bildirilen 8 yaralı, olay yerine gelen ambulanslar ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırdı.

Kazayı gören vatandaşlar itfaiye, ambulans ve polise haber verdi. Olay yerine gelen Adana Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ekipleri tankerde ve otomobilde çıkan yangını söndürdü.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kahraman Karatepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title