Haberler

Akademisyen Prof. Dr. Toktamış Ateş Vefat Etti

Akademisyen Prof.Dr.Toktamış Ateş (69) tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Akademisyen Prof. Dr. Toktamış Ateş (69) tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Alınan bilgiye göre, Toktamış Ateş, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi'nde organ yetmezliği nedeniyle 02.00'de hayatını kaybetti.

-Toktamış Ateş'in öz geçmişi-

İstanbul'da 1944'te dünyaya gelen Toktamış Ateş, Avusturya Ortaokulu ve Vefa Lisesi'ni bitirdi. Ateş, 1967'de İÜ İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra Siyasal Bilimler Kürsüsü'nde asistan olarak kaldı. Ateş, 1969'da "Kuruluş Dönemi Osmanlı Toplumunun Siyasal Yapısı" başlıklı çalışmasıyla doktor, 1974'de

"Demokrasi Teorisi" başlıklı çalışmasıyla doçent, 1982'de de profesör oldu.

Akademisyen ve gazeteci Toktamış Ateş, İÜ'nün yanı sıra değişik kurumlarda ders verdi, çeşitli dönemlerde ABD (Iowa) ile Almanya'da (Berlin - Münih) bulundu.

İÜ'nün İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığının yanı sıra kurucuları arasında yer aldığı Bilgi Üniversitesi'nde Yönetim Kurulu üyesi olan Ateş, 30'un üzerinde kitap yayımladı.

Cumhuriyet gazetesinde 10 yılı aşkın süre görev yapan Ateş, son olarak Bugün gazetesinden yazıyordu.

Muhabir: Uğur Aslanhan

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Toktamış Ateş Avusturya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title