Haberler

Ak Partili Turhan'dan Kılıçdaroğlu'na Elmas Tepkisi

Ak Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan, ham elmastan ÖTV'nin kaldırılacağından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun haberdar olduğunu, 'Milli mesele' diyerek, polemik yapmama sözü verdiği halde şimdi meydanlarda bu durumu iktidara karşı kullandığını öne sürdü.

Ak Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan, ham elmastan ÖTV'nin kaldırılacağından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun haberdar olduğunu, 'Milli mesele' diyerek, polemik yapmama sözü verdiği halde şimdi meydanlarda bu durumu iktidara karşı kullandığını öne sürdü. Turhan, "Ben bunu kendi açımdan değil bu sözün verildiği kuyumcular, üretici ve sanayici açısından talihsizlik olarak görüyorum" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan, İzmir Ticaret Odası'nda işadamlarına 'Dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler çerçevesinde İzmir'e bakış' temalı özel meclis toplantısına katıldı. Turhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sen pırlantadan, yakuttan elmastan ÖTV'yi kaldırdın e ben de mazottan kaldıracağım. Senin siyasi görüşün öyle benimki de böyle. Sen onlardan yanasın ben çiftçiden, üretenden, emekten, halktan yanayım" sözlerine tepki gösterdi. Turhan şöyle konuştu:

"Ben, Borsa İstanbul'un başkanı iken kuyumcular bir sorunla ilgili geldiler. 'Ham elmas ithalatından özel tüketim vergisi alınıyor. Bu bir tüketim malı değil. Biz bunu kesip pırlanta haline getirmek istiyoruz. Hindistan buradan 17 milyar dolar gelir elde ediyor. 200 binden fazla istihdam sağlıyor. Özellikle engelliler çalıştırılıyor. Biz bunu yapamıyoruz' dediler. Araştırdık, biz bunu yaparsak muhalefet bunu siyasi istismar meselesi yapar diye düşündük. CHP ve MHP ile görüştük. Siyasi polemik aracı yapmalarından endişe ettiğimiz söyledik. 'Bu milli bir mesele' dediler. Özel tüketim vergisi kaldırıldı yerine KDV kondu. Beni çok üzen ve kendisine yakıştıramıyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, meydanlarda 'elmastan KDV'yi kaldırdınız' diyor ve verdikleri söze rağmen bunu kullanıyor. Ben bunu kendi açımdan değil bu sözün verildiği kuyumcular, üretici ve sanayici açısından talihsizlik olarak görüyorum."

'YÜZDE 3 BÜYÜME BİZİ TATMİN ETMİYOR'

Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı Turhan, Türkiye'deki yüzde 3 büyümenin kendilerini de tatmin etmediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"13 yıllık dönemde tek hedefimiz istikrarı sağlamak ve kalıcı kılmak oldu. Başka bir şeyle uğraşacak durumumuz yoktu. Dünyanın en itibarsız parasını kullanıyorduk. Para reformu yapıldı. Bankacılık reformu yapıldı. Yüzde 3 büyüme hızı bizi tatmin etmiyor. Latin Amerika, Çin dışındaki Asya'dan da hızlı büyüdüğümüzün farkındaysak da bu büyüme hızı bizi tatmin etmiyor. Türkiye hem dünya hem bölgesine devasa bir değişim ve ciddi meydan okumalarla karşı karşıyayken bölgesel gerilimler ve çatışmalar varken önümüzdeki dönem zorluklarla dolu olacak."

1990 MODEL SİYASET

AK Parti İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı İbrahim Turhan, muhalefet partilerinin seçim vaatlerini eleştirirken kendi yapacaklarını anlattı:

"Beni isterdim ki bu seçim öncesinde Türkiye'nin 10, 20, 50 yıllık vizyonu tartışılsın. Yapısal değişimleri, bölgesel değişimleri, biz bunlara nasıl cevap vereceğimizi tartışmamız gerekirken ne yazık ki AK Parti dışındaki partiler 1990'lı yıllarda bıraktığımızı ümit ettiğimiz 'size şu kadar vereceğiz, onlar ne kadar verirse biz 5 katını vereceğiz' söylemleri, asgari ücretin ne olduğu anlaşılmayan açılamalarda belirsiz vaatler var. Birilerine bir şeyler bol keseden dağıtılacak olsa bunu en rahat biz yaparız. Bol keseden vaatlerin, iki anahtarların, sorumsuzca çıkarılan 'nereden buldun' yasasının, fırlatılan anayasa kitapçığının bu ülkede nelere mal olduğunu biliyoruz. Büyümeyi ön plana alacağız, refahı artıracağız, zenginlik oluşturmadan bölüşmeyi, tartışmadan üretmeden tüketmenin nelere mal olduğunu yaşadık, gördük. Ar-Ge faaliyetlerini desteklenmesi, inovasyon ürünlerinin artırılması ve ekonominin teknolojik sıçramaya hazır hale getirildiğini göreceksiniz. Ar-Ge için yeni bir teşvik paketi üzerinde çalışıyoruz."

'İZMİR'İ TÜRKİYE'NİN BOSTON'U YAPACAĞIZ'

İbrahim Turhan, İzmir'i sağlık, eğitim ve turizm kenti yapacaklarını öne sürerek, şöyle konuştu:

"İzmir'de il bazındaki teşvik ilçeler ve sektör bazında teşviğe geçeceğiz. İzmir'e sağlık turizmi kazandıracağız. Saç ektirmekten dişe, kalpten estetiğe yabancılar ülkemize gelip sağlık hizmeti aldılar. 10 gün kadar kaldılar. Böyle bir turistin sağladığı katma değer her şey dahil konaklayanlardan daha üstündür. İzmir'i eğitim kendi yapacağız, Türkiye'nin Boston'u yapacağız. Gelen turistin İzmir kent merkezinde eğleneceği zaman geçireceği mekanları yaratmalıyız. İTO'nun dalgakıran projesini hayranlıkla dinledik. İzmir için yatırım yapacak hayatını kolaylaştıracak hizmetler için her kim bizimle çalışmaya hazırsa siyasi parti farkı gözetmeksizin işbirliği içinde çalışmaya hazırız."

İbrahim Turhan, işadamlarının sorusu üzerine AK Parti'nin tek başına iktidara geleceğini, olası bir koalisyonda Kemal Derviş'in ekonomi bakanı olacağını, milletin buna izin vermeyeceğini ve tercihini istikrardan yana kullanacağını ileri sürdü. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu İbrahim Turhan Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title