Haberler

Ak Partili Özbek'ten BDP'li Başkana Ziyaret

AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, KCK davasından tahliye olan ve geçen hafta görevi iade edilen Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bağlı Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin'i ziyaret etti.

AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, KCK davasından tahliye olan ve geçen hafta görevi iade edilen Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bağlı Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin'i ziyaret etti.

AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek ve beraberindeki partililer, Ocak 2012 tarihinde yapılan "KCK" operasyonu kapsamında tutuklanan ve 15 Şubat 2013 tarihinde tahliye olup geçen hafta göreve başlayan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin'i makamında ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başkan Altekin'le bir süre sohbet eden Özbek, çözüm süreciyle de ilgili Türkçe ve Kürtçe açıklamalarda bulundu. Sürdürülen çözüm sürecine tüm kesimler tarafından destek verilmesi gerektiğini belirten Özbek, "Ortada bir gerçek var. Sizler de bu halk için çalışıyorsunuz bizler de yine bu halk için hizmet veriyoruz. Hep beraber bu halk için hizmet vermeye çalışacağız. Güzel bir ortam var, güzel bir zamandayız. Huzurlu bir süreç yaşıyoruz. Elbirliğiyle bu sürece destek vermeye çalışacağız. İnşallah bu süreç hepimiz için hayırlı olur. Ben de belediyecilik yaptım. Yaklaşık 17 yıl bu kurumda hizmet verdim. Dolayısıyla bir belediye başkanı arkadaşımızın durumunu çok iyi bilirim. Onların sıkıntılarını çok iyi anlıyorum. Bu anlamda halka hizmet konusunda bizim de elimizden ne gelirse kesinlikle yapmaya hazırız" dedi.

Yapılan ziyaretin kendilerini memnun ettiğini belirten Altekin ise, çözüm sürecine hep birlikte destek vermek gerektiğini belirtti. Ziyaret sırasında Kürtçe bir konuşma yapan Altekin, yeni sürecin herkes için olumlu olduğunu belirterek, "Bu yeni sürece hep birlikte destek vermemiz gerekiyor. Bölge halkı bu yeni süreci ve huzurlu ortamı yeterince hak ediyor. Süreci destekleyemeyenin vicdanında sıkıntı var demektir. Bu nedenle hepimiz bir olup bu yeni süreci ilerletmeliyiz. Hizmet konusuna gelince de, birçok konuda geride kalan Hakkari'de bu süreçle beraber bazı şeyler değişip gelişecektir. Bu yüzden de sizlerin desteği çok önemlidir. Samimiyetiniz ve destekleriniz konusunda bir endişemiz yok, bu konudaki inancımız tamdır. Bu saatten sonra da bu halka hizmet vermek lazım. Halkımız da bunu istiyor. Bunun için de birlikte hareket edip halkımıza daha güzel şeyler yaşatmalıyız" dedi.

Özbek ve beraberindekiler, daha sonra ilçede taziye ziyaretleri gerçekleştirdi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdulmuttalip Özbek Hurşit Altekin Ak Parti Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title