Haberler

AK Partili Enç: CHP'liler, Partili İki Kadının Başörtüsünü Çekti

Güncelleme:

AK Partili Gökcen Özdoğan Enç, seçim çalışması yapan başörtülü partili iki kadına CHP'lilerin saldırdığını, başörtüleri çekilerek sözlü şiddet uygulandığını söyledi.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Kazım Özalp Caddesi'nde seçim çalışması yapan başörtülü partili 2 kadına, CHP'lilerin sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğu iddia etti. Enç, "Örümcek kafalı derler, asıl kendileri örümcek kafalı, tahammül etmeyi öğrenecekler." dedi.

"İKİ BAŞÖRTÜLÜ ARKADAŞIMIZIN BAŞÖRTÜSÜNÜ ÇEKTİLER"

Milletvekil Enç, partisinin Antalya'da taşıt trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde seçim çalışması sürdüren başörtülü iki kadının, dün saat 16.30 sıralarında CHP'lilerin sözlü ve fiziki saldırısına uğradığını iddia etti. Saldırıya uğradığı belirtilen 23 yaşındaki Hatice Demiryürek ve 25 yaşındaki Duygu Kaya ile basın toplantısı düzenleyen Enç, "Eski Türkiye özlemiyle yanan bir grup tarafından başörtülü 2 kız arkadaşımıza fiilen şiddet uygulanmıştır. Başörtüleri çekilmek suretiyle harekete uğramışlardır." dedi.

MOBESELER KAYITTAYDI

Olayın gerçekleştiği yerde MOBESE kameralarının kayıtta olduğunu dile getiren Enç, savcılığa şikayette ve suç duyurusunda bulunulduğunu aktardı. AK Parti olarak Türkiye'de demokrasiyi, insan haklarını ve kişisel özgürlükleri savunduklarını belirten Enç, "Hâlâ başörtüsünü sindiremeyen arızalı zihniyeti kınıyorum." dedi.
"ARIZALI ZİHNİYET DEĞİŞMELİ"

Antalya'da bazı bölgelerde siyaset yaparken başörtülü kadınlara fiili şiddet ve sözlü şiddet uygulandığını öne süren Enç, şunları söyledi: "Bu 'Arızalı zihniyet' değişmeli. Bunu da inşallah 7 Haziran'da bu millet tekrar oy vererek AK Parti'yle değiştirecek. Burada mesele tahammülsüzlüktür. Hâlâ birtakım zihniyet, 'Örümcek kafalı' derler, asıl kendileri örümcek kafalı, tahammül etmeyi öğrenecekler. Adabımızı koruyarak siyaset yapmaya çalışıyoruz. Başörtülü arkadaşlarımıza saldırılan bir Türkiye'yi özleyenler asla buna kavuşamayacak. Birbirimize tahammül göstermeyi öğrenecekler. Siyasetin çok çirkinleştiği bir dönemi yaşıyoruz ama biz her şekilde CHP'li de MHP'li de olsa herkesi kucaklıyoruz."

"SEN AKLINI BAŞINI TOPLA" DEYİP DİĞERİNİN BAŞÖRTÜSÜNÜ ÇEKTİ

Saldıraya uğradığı iddia edilen Demiryürek, olayın CHP standında bulunan iki kadının kendilerini işaret ederek aralarında konuşmasıyla başladığını söyledi. Kendileri broşür dağıtırken bir kadının yanına geldiğini ve yanında başı açık olarak seçim çalışmalarında yer alan Zeynep adlı arkadaşına yönelerek, "Sen aklını başına topla. Bunlara uyma" dediğini ve kendisinin başörtüsünü çekiştirdiğini söyledi.

"MOBESELERİ İZLEDİM"

O hareketin ardından kısa süreli bir kavga çıktığını ve araya girenlerin ayırdığını anlatan Demiryürek, "Çok üzgünüm. Bunun olmaması gerekiyor. Nasıl bu şekle dönüşüyor anlamıyorum." dedi. Yaşadıklarıyla ilgili şikayetçi olduğunu belirten Demiryürek, MOBESE kayıtlarını izlediğini ekledi.

"AĞZA ALINMAYACAK SÖZLER İŞİTTİM"

Duygu Kaya ise fiziksel şiddete değil ama sözlü şiddete uğradığını savundu. "Bizim edepli şekilde işimizi yapmamızı sindiremediler. Arkadaşımızın başörtüsünü çıkarmaya çalıştılar." iddiasında bulunan Kaya, ağza alınmayacak sözler işittiğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Duygu Kaya Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (134)

AksevdamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hala bu cesareti nerden buluyorlar mendeburlar.Kuduz köpek gibi etrafa saldırıyorlar.benim başörtüme el uzatacak kırarım ben o eli!!!!

8
20
yanıtYanıtla
hezax:

esarpin altindaki kulahina yanarim ne kadar cirkin esarbi anliyorumda kulah ne olur allahim ne kadar cirkin kara carf giyse daha iyi birde esarbin altinda kulah gözüküyor ya benim gözümde artik sadece yaratik baska birsey demiyorum bir kadin saclarini kapatmak istiyorsa saygi duyarim ama böyle cirkince degil

25
1
yanıtYanıtla
nilbaşakmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

chplilerin din dusmanligi

7
18
yanıtYanıtla
Muhammed AnadolumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yeter artık hala daha başörtüsünü kullanıyorsunuz ayıp ya... Başörtüsü altına dekolte vücut hatlarını sergileyerek. Geçin bu martavlları millet adaletsizlikten cinnet geçiriyor. Siz yeni akp kısınız herhalde .... Şimdi trend bu değil.... Samimi İnanç lılara zulüm yaparsanız sizin mahahalle sizi kabul eder.

24
0
yanıtYanıtla
Ateist Mobil-IOS:

Gene başladılar Türbanı kullanmaya Kabataş olayı gibi hala videoları verecekler

13
5
yanıtYanıtla
ATAM IzindeyizmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

bir kabatas vakasi daha gec bunlari gec CHP gumbur gumbur geliyor!!!

13
5
yanıtYanıtla
insanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yalanınız batsın yobazlar

14
3
yanıtYanıtla
^^:

YEMEZLER ASLANIM ATMA BOŞUNA

16
1
yanıtYanıtla
İst Mobil-ANDROID:

Bu yalanlar eskidi artık başka bir rolü oynayın

16
1
yanıtYanıtla
hakan:

bunlar iftira ve provokasyondur kimsenin başörtüsüyle derdi filan yok. başörtüsü hiçbir partinin de tekelinde değil. .

13
3
yanıtYanıtla
Tüm 134 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title