Haberler

AK Parti ve CHP'nin adayı Adana'da Seçimin İptalini İstedi

Güncelleme:

MHP'nin kazandığı Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için AK Partili ve CHP'li adaylar seçimin iptalini istedi.

AK Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Abdullah Torun ve CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldıray Arıkan, düzenledikleri basın toplantısında seçimde kural hataları yapıldığını iddia ederek, seçimlerin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİLER

CHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Yıldıray Arıkan'ın daveti üzerine Ak Parti adayı Abdullah Torun'la birlikte Hilton Oteli'nde ortak basın toplantısı düzenlendi. Seçimde kural hatalarının yapıldığını kaydeden Arıkan, "298 sayılı kanunun 108 inci maddesi gereğince sandık kurulundan gelen sonuç tutanaklarının, ilçe seçim kurulunca ve seçim sonuçlarının belirlenmesi işlemi açık ve aralıksız olarak yapılması gerekirken, Seyhan 3'üncü seçim kurulunca Sabah saatlerince ara verilmiştir. Bu durum o bölgedeki seçimin iptalini, dolayısıyla seçimin iptalini gerektirir. Sandık kurulları en az 4 kişiden oluşması gerekirken 3 ve daha az kişi tarafından kurulmuştur. Bunların hepsi seçimin iptalini gerektirir. Ayrıca ahlaki olmayan her türlü işlemler yapılmıştır. 25 yıldır Adana'da seçim hileleri hep gündeme gelmiştir. Malesef bu seçimde yine aynı kurallar işlemiş aynı durumlar ortaya çıkmıştır. Ben CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bu seçimin iptalinin gerektiğini düşünmekteyim" diye konuştu.

"TAM KANUNSUZLUK HALİ MEVCUTTUR"

"Adana seçimleri 2009'da ki seçimler dahil olmak üzere üzerinde her türlü gölgeyi barındıran bir sistem, bir yapı üzerinde yapılıyor. Bir çok kurallar hatası oluşmuştur, tam kanunsuzluk hali mevcuttur. Seyhan 3'üncü bölge seçim kurulunun birleştirme tutanaklarının tanzimi yapılmadan kurulu bırakıp gitmeleri ara vermeleri tekrar gelip başlamaları bu bir tam kanunsuzluk halidir. Muhtarlık zarflarıyla Belediye için kullanılan zarflar farklı olmasına rağmen, belediye seçimlerine alakalı oy tutanakları muhtarlık zarflarına konulmuştur. İlçe seçim kurullarına itirazlarımızı yaptık. Kurulların bir kısmı oyların sayılmasına karar verdi, bir kısmı da ne hikmetse vermedi, bir kısmının da yarın karar vereceğini duyduk. Oyların sayılmasından niçin rahatsız olalım. Adana kamuoyunun yıllardan beri bu konuda vicdanı sızlamaktadır. Adana kamuoyu ve bize oy veren seçmenlerin vicdanının rahatlaması için oyların sayılmasından tekrarlanmasından kimsenin rahatsız olmaması kanaatindeyim. Tüm bunları bir araya getirdiğimiz zaman ve tüm bu maddi hataları bir araya getirdiğimiz zaman. Biz güveniyoruz hem il seçim kurulumuza hem Yüksek Seçim Kurulu'na tam kanunsuzluk hali mevcuttur, deliller ortadadır. Bu seçimin yenilenmesini de Adana kamuoyu beklemektedir. Öncelikle oyların sayılmasını talep ediyoruz, oylar sayıldıktan sonrada yine kamuoyu tatmin edilemezse seçimlerin yenilenmesi için tüm şartlar oluşmuştur"

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Torun Ak Parti Seyhan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (84)

fatih 1453kral_sin@hotmail.com:

BU SEÇİMİN KAZANANI , OYLARINI 2,5 MİLYON ARTIRAN MHP'DİR !!!

52
21
yanıtYanıtla
merdenoglumerdenoglu@acx.com:

bdp den bile az oy aldı istanbulda. nerde artmış?

yanıt0
yanıt0
milli iradeforvet_7@hotmail.com:

MHPlilere soruyorum.. chp ile birleşme yaptınız.. çoğu yer de destek oldunuz.. bugün sizin aldığınız yere adamlar iptal istiyor.. size de ancak böyle yoldaş işte.. anlayın artık.. beyniniz azıcık varsa yine basacaktır neyin ne olduğuna..

51
19
yanıtYanıtla
gerçekherzaman2006@hotmail.com:

bende istanbulda bir çok mhp lının chp ye verdıgıne şahit oldum hani başkasından duysam ınanmazdım halada ınanamıyorm ama bu gerçek

yanıt0
yanıt0
uğurulusugur@hotmail.com:

arkadaşım ben mhp liyim hep böyleydim böyle de kalıcak. mhp li olduğum halde istanbulda kadir topbaş kazansın istedim çünki çalışan dürüst bir adam gerçekten ama ankarada bunu söylemek çok zor. bana göre doğru ve güvenilir ankarada 1 tane aday vardı ben oyumu chp ye değil mansur yavaş adına verdim. istanbulda da olsaydım kadir topbaşa verirdim. yani mhp liyim diye hizmet eden adam göz ardı edilemez. bana ülkeme kim en iyi hizmet ediyosa o gelir inşallah

yanıt0
yanıt0
Cancelik_abdullah01@hotmail.com:

Arkadaşlar gidemiyorsanızbile AK PARTİNİN gelmiş oldugu belediyelere internetten bakın.Ak partiden başkası bu Adana'yı adam edemez.Tek gelişmeyen şehir olmaya devam etmeyelim.Enazından çocuklarımız yaşasın Adananın güzelliğini BEN CHP liyim.

20
48
yanıtYanıtla
ahmet farukmaske_0140@hotmail.com:

yav he he...

yanıt0
yanıt0
kralahmet_42_07@hotmail.com:

chp li birisi kesin böyle söylemez hele bide akp oy isteyecek

yanıt0
yanıt0
))))yucelkalpaslan@gmail.com:

4 senedir akp yönetiyordu adanayı ne yaptııı cücük kafalılar sizi :)))

yanıt0
yanıt0
KAAN KALAYCIkaankalayci81@hotmail.com:

CHP SEN NEZAMAN ADAM OLURSUN DOSTUN MHP YE KAZIK ATIYORSUN

30
16
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title