Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız" sözlerini Rize'de söyleyemeyeceğine ilişkin eleştirisine, "Ankara'da, İzmir'de"...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız" sözlerini Rize'de söyleyemeyeceğine ilişkin eleştirisine, "Ankara'da, İzmir'de salladığı bayrağımızı, gidip Hakkari'de sallayamayan, buna yüreği yetmeyen biri, çıkıp da bizi farklı yerlerde, farklı konuşmakla itham edemez" karşılığını verdi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, 21 yıl önce 26 Şubat tarihinde Hocalı'da yaşanan katliamı anımsattı. Ermeni kuvvetlerinin Karabağ içinde yürüttükleri katliamın, Hocalı kasabasında trajediye dönüştüğünü belirten Erdoğan, 613 masum sivilin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Bunların 106'sının kadın, 83'ünün çocuk olduğunu belirten Erdoğan, "Azeri kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ne yazık ki ne Karabağ işgalden kurtuldu ne de Karabağ'da yapılan katliamların hesabı soruldu. Azeri kardeşlerimizin acısını yürekten paylaşıyoruz. Azerbaycan'a, Türkiye'nin samimi dayanışma mesajını iletiyorum. Azeri kardeşlerimiz de biz de yakın tarihteki bu insanlık dışı dramı unutmayacak, unutturmayacağız" diye konuştu.

Erdoğan, 27 Şubat gününün de eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ölümünün 2. yılı olduğunu anımsatarak, "Büyük devlet adamı, siyaset ve bilim insanı Necmettin Erbakan Hocamız'ı 2 yıl önce, 27 Şubatta Hakk'a uğurladık. Vefatının ikinci seney-i devriyesinde rahmetle yad ediyor, 'mekanı cennet olsun' diyorum" dedi.

Geçen haftaki yurt içi ve yurt dışı temasları hakkında bilgi veren Erdoğan, Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev'i kabul ettiğini, Libya Başbakanı Ali Zidan ile görüştüğünü belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmeye de değinen Erdoğan; ticari ilişkiler, AB üyeliği, vize, terörle mücadele konularını ele aldıklarını, Suriye, Irak gibi bölgesel meseleleri konuştuklarını söyledi.

Hafta içinde Birileşik Arap Emirlikleri'ne de resmi ziyarette bulunduğunu anlatan Erdoğan, Eş-Şarika İletişim Formu'na katıldığını ve bazı resmi görüşmeler yaptığını ifade etti.

-"Vatandaşım, dedikodulara asla kulak asmasın"-

Erdoğan, Zeytinburnu kentsel dönüşüm törenine katıldığını ve kentsel dönüşüm kapsamında inşaatı tamamlanan 731 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti. Dünyada eşine az rastlanır bir adım da attıklarını kaydeden Erdoğan, İstanbul genelinde 14 bin 45 konut ile 3 bin 277 iş yerinin yıkımını yaptıklarını söyledi. Bu yıkımları "hayırlı yıkım" olarak değerlendirdiğini ifade eden Erdoğan, coşku ve heyecan içinde bu yıkımın gerçekleştirildiğini belirtti. Sağlıksız, çürük, riskli yapıları yıkmaya başladıklarını, kısa süre içinde yenilerini inşa edeceklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tabii, hükümet olarak attığımız her adıma karşı çıkanlar olacak. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm projelerine de muhalefet ediyorlar. CHP ve onun yanında kümelenmiş marjinal sol örgütler, 'evime dokunma' sloganıyla halkımızı da kandırmaya, tahrik etmeye çalışarak bu dönüşümün önüne geçme çabası içindeler. Burada niyet belli. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'deki bir çok gecekondu mahallesi ne yazık ki bu marjinal grupların, örgütlerin tutunduğu, istismar ettiği, eleman devşirdiği mekanlar haline geldi. Bizim oradaki masum vatandaşımız da açıkçası bu terör örgütlerinin faaliyetlerinden bizar duruma geldi.

Gerek CHP gerek yanındaki o sol örgütler, terör örgütlerinin tutunduğu, hayat imkanı bulduğu bu sağlıksız yerleşimlerin ortadan kalkmasını hazmedemiyorlar. Bunların insan gibi, insanca yaşam gibi bir kaygısı yok. Vatandaşım, dedikodulara asla kulak asmasın, asla bu tahriklere prim vermesin. Kentsel dönüşümün sonuçları büyükşehirlerimizde tek tek ortaya çıkıyor. Ankara'da, İstanbul'da, herkesin insanca yaşayabileceği konutlar yükseliyor. Tereddütü olan vatandaşım bunları incelesin, görsün ve aslı olmayan dedikodulara hiç inanmasın. Allah'ın izniyle hiç kimseyi mağdur etmeden, hiç kimsenin hakkını zayi etmeden bu dönüşümü sürdürecek, Türkiye'yi modern, sağlıklı, sağlam şehirlerle büyütmeye devam edeceğiz."

-"Sevsinler seni..."

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki toplu açılış töreninde, Midyat'ta kullandığı bazı ifadelerin CHP ve MHP tarafından iki hafta boyunca yoğun şekilde istismar edilmek istendiğini belirten Erdoğan, "Benim Mardin Midyat'ta, Kızıltepe'de kullandığım ifadeler aynen şu şekilde: 'Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlük'le de Türklük'le de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız.' CHP Genel Başkanı, MHP Genel Başkanı ile onların yardımcıları, milletvekilleri, çok yoğun bir istismar faaliyetine başladılar" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"CHP Genel Başkanı çıktı, 'Bu sözleri Rize'de söyleyemezsin' dedi. Biz konuştuğumuz yere, kişiye, saate göre dil kullanan bir iktidar, bir siyasi parti hiç olmadık. Hiçbir zaman da olmayız. CHP Genel Başkanı, farklı yerlerde farklı şeyler söyleyen birini arıyorsa, gitsin önce aynaya baksın. CHP Genel Başkanı sabah başka, akşam başka, farklı farklı konuşan birini arıyorsa gitsin önce aynaya baksın.

'CHP Genel Başkanlığına kesinlikle aday olmayacağım' dedi, ertesi gün adaylığını açıkladı. O günden beri, 3 yıldır sabah söylediğini öğlen, öğlen söylediğini ikindi, ikindi söylediğini akşam bizzat kendisi yalanlıyor. Gömlek meselesi, havuzlu villa meselesi, resepsiyon, çarşaf liste, tutuklu milletvekilleri... Daha ne ararsanız. Açılım konusu dahil. Onun için de namı maruz.

Ankara'da, İzmir'de salladığı bayrağımızı, gidip Hakkari'de sallayamayan, buna yüreği yetmeyen biri, çıkıp da bizi farklı yerlerde, farklı konuşmakla itham edemez. Sabah akşam vatanı, bayrağı, Cumhuriyeti istismar edeceksin, Genel Başkanı olduğun CHP'yi 'Atatürk'ün kurduğu parti' diye tanıtacaksın, sonra da Hakkari'de bir tek Türk bayrağı olmadan miting yapacaksın. Doğuda ayrı, batıda ayrı konuşmak, CHP Genel Başkanı'na mahsustur. AK Parti bugün yüzde 50 oy oranına ulaştıysa, Türkiye'de her iki seçmenden birinin oyunu aldıysa, doğuda söylediğini batıda, kuzeyde söylediğini güneyde söylediği için almıştır. Biz 780 bin kilometrekarede aynı dille konuşuruz. O dil birilerinin dili değil, o dil 76 milyonun dilidir, milletin dilidir.

Meclis kürsüsünde bir milletvekilleri çıktı aleni olarak ırkçılık yaptı. Buna önce tepki gösteriyormuş gibi yaptı ama şu anda bu ırkçı milletvekili ile aynı çizgiye geldi, aynı düzeye indi, aynı şeyleri söylemeye başladı.

Bir başka milletvekili Meclis kürsüsünde ağzından çıkanı kendi kulağı duymadığı gibi, kendi grubu da duymuyor ama millet duyuyor. Kendi içinde bu tür haddini bilmez, kendini bilmez, ceddini bilmez tipleri barındıran bir Genel Başkan'dan bir şey olmaz. Bizim, Mardin'de söylediğimizi Rize'de söyleyemeyeceğimizi iddia eden Kılıçdaroğlu, eğer cesaretin varsa o İzmir milletvekilini yanına alsın gitsin o düşünceleri Tunceli'de, kendi memleketinde dile getirsin.

Biz Mardin'de söylediğimizi İstanbul'da söyledik, Ankara'da söylüyoruz, yakında Rize'ye gideceğim, iyi takip etsin beni Rize'de de söyleyeceğim. Çünkü biz bugüne kadar 81 vilayetin 81'inde milletin diliyle konuştuk ve doğruyu, hakkı cesaretle savunduk. Biz İzmir mitingimizi nasıl ay yıldızlı bayrağın gölgesinde yaparsak, gider Hakkari'de de mitingimizi aynı bayrağın gölgesinde yaptık, yaparız."

Kılıçdaroğlu'na, "hodri meydan" diyen Erdoğan, "Buyur Tunceli'ye git, televizyon programında söylediğin millet tanımını Tunceli'ye yap, seni o zaman görelim" dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, kendi partisinin milletvekilinin, Meclis'te Dersim konusunda yaptığı konuşmaya karşı, kendisinin de Dersimli olmasına rağmen bir tavır koyamadığını ifade ederek, "Koyamaz da... İrade işi. 'Milliyetçilik ve ulusalcılık aynı şeylerdir' diyor. Biri eski dildeymiş biri yeni dildeymiş... Sevsinler seni" diye konuştu.

(Sürecek)

Muhabir: Kubilay Çelik

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title