Haberler

AK Parti Olağanüstü Kongresi Tamamlandı

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi tamamlandı.

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi tamamlandı. delegelerin neredeyse tamamının oyuyla Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin ikinci Genel Başkanı oldu. Bin 388 delege oy kullandı. Davutoğlu, bin 382 geçerli delegenin oyunun tamamını aldı.

Divan Başkanı Haluk İpek, büyük bir titizlikle yönettiği oylamada sık sık oy kullanmayanları anons ederek salona girmelerini istedi. Oylama da sayımı da kısa sürdü. Oylama sonuçlarını Haluk İpek, "Sayın Ahmet Davvutoğlu geçerli oyların tamamını alarak yeni genel başkanımız olmuştur" dedi. Ardından Davutoğlu'nu sahneye davet etti.

-KARANFİLLERLE SALONU TURLADI-

Sonuçların açıklanmasının ardından Ahmet Davutoğlu alkışlar arasında salona girdi. Eşi Sera Davutoğlu ile birlikte salonu turlayan Ahmet Davutğlu kongreyi izleyen partililere, basın mensuplarına ve delegelere karanfil dağıttı.

-ERDOĞAN SONUNA KADAR BEKLEDİ-

Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte kongrenin bitimine kadar bekledi. Davutoğlu teşekkür konuşmasının ardından kürsüden inerek doğrudan Erdoğan'ın oturduğu yere gitti. Erdoğan, Davutoğlu'nu tebrik ettikten sonra bakan ve milletvekillerin eşliğinde kongre salonundan birlikte ayrıldılar.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Haluk İpek Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Abdullah Koçyiğit:

Bizim Davutların Ahmet''in ALLAH yardımcısı olsun. TÜRKİYE ARADIĞI BAŞBAKANI BULDU. Bu adama sahip çıkın.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title