Haberler

Başbakan Erdoğan, Samsun'da Konuştu

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da, partisince düzenlenen mitingde konuştu.

"Bitmedi, merhum Savaş Ay ile bir söyleşi yaptı, 'Hayatımda bir oy kullandım' dedi. 'Fakat şimdi Hazreti Cebrail gelse, bir parti kursa ona bile oy vermem' dedi" değerlendirmesini yapan Erdoğan, "Bizde meleklere iman vardır. Meleklerin görev alanları bellidir. Hazreti Cebrail'in işi gücü yok da parti mi kuracak?" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Hayatı CHP zulmüyle geçmiş, dirisine ve ölüsüne zulmedilmiş, CHP'ye oy vermeyi reddetmiş Bediüzzaman Said-i Nursi'yi de istismar ettiler.'' dedi.

Samsun'da 51'inci şehir mitingini yaptıklarını dile getiren Erdoğan, İstanbul'da 4 ilçede, dün de Ankara'nın 2 ilçesinde mitingleri olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Bakanlarımız da kendi şehirlerinin eksiklerini, ihtiyaçlarını yakından takip ediyorlar. Son olarak Samsun'a 33 bin 919 seyirci kapasiteli bir stadyum yapıyoruz. Maliyeti 107 trilyon. İnşaallah, önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlayacağız." dedi.


Samsun'a kamu özel ortaklığıyla 5 uzmanlık dalında, 5 hastaneden oluşan toplam bin 150 yatak kapasiteli bir şehir hastanesi yaptıklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"516 trilyona mal olan aynı hastanemizle ilgili çalışmalarımız süratle devam ediyor. Aynı yöntemle 300 yataklı Gazi Devlet Hastanesini de şehrimize kazandırıyoruz. Samsun-Sivas demir yolunu elektrikli sinyalli modern hale getirmeye karar verdik. Talimatı verdim, yatırım programına alınıyor. 1 katrilyon 200 trilyona mal olacak bu hattın maliyetinin yarısını Avrupa Birliği fonlarından karşılıyoruz. Gelemen'e modern bir lojistik merkezi yaptık. Demiryollarımızın sahildeki tesislerini Gelemen'e taşıdık. Sahildeki bölgeyi de tüm Samsunluların kullanımı için düzenlemek üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza devrettik. Böylece Samsun şehir merkezinde yaşayan kardeşlerimizi sahille buluşturduk. Türkiye-Rusya arasında Karadeniz üzerinden Samsun-Kavkaz limanları arasında tren feri koridoru oluşturduk. Bu hatla Anadolu içlerinden gelen yük trenlerini Samsun Limanı üzerinden Rusya'ya gemiye bindirerek taşıyoruz. Şu anda Samsun demir yollarında yürüttüğümüz projelerin tutarı 1 katrilyon 200 trilyon." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Savaş Ay Ak Parti Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title