Haberler

Kılıç'dan "Darbeci" Yakıştırmasına Kapatma Davalı Sert Yanıt

Güncelleme:

25 yıl hizmetin ardından Anayasa Mahkemesi Başkanlığından bugün emekli olan Haşim Kılıç kendisine yönelik "Darbeci" tanımlamalarına Ak Partinin kapatma davası ile cevap verdi.

Haşim Kılıç bugün Anayasa Mahkemesinden emekli oldu. Düzenlediği basın toplantısında 25 yıllık hizmetini ve AYM'nin bu süre içindeki değişimini anlattı. Kılıç görev süresi boyunca bir çok önemli dosyaya imza attı. Ak Parti Kapatma davasıda o dosyalardan biriydi. Kılıç davada tek ret oyu kullanan üye oldu. Bugünkü basın toplantısında kendisine "darbeci" diyenlere kapatma davası ile yanıt verdi.

KILIÇ'DAN "DARBECİ" TANIMLAMASINA SERT YANIT

Haşim Kılıç basın toplantısında kendisine "darbeci" tanımlaması yapılmasına ilk kez cevap verdi. Kılıç Ak Parti'nin kapatma davasını hatırlattı. Ak Parti'nin kapıtlmasına karşı çıkan tek isim olduğunu söyleyip "darbeci " ifadelerine sert yanıt verdi.

İşte o sözler;

Ne çok sizi üzdü derseniz,? Değerli arkadaşlar son zamanlarda özellikle kaumoyunu çok yakından ilgilendiren davalar nedeniyle siyaset kurumlarımızın hem benim şahsım hem de mahkememiz hakkında yapmış olduğu değerlendirmeler ve eleştiriler bizi gerçekten çok üzdü bunu ifade etmek isterim. Özellikle şahsıma karşı yapılan "darbeci" "kumpasçı" yada bir takım şeyler içerisinde siyaseti yönlendirmeye ya da siyaset mühendisliği yapmaya dönük bir takım eleştiriler yapıldı. Hele hele darbecilik kelimesi beni derinden üzen en önemli eleştiri olmuştur. Değerli arkadaşlar benim bu konudaki anlayışım bu konudaki yaptıklarım tarihde kalmıştır.

"EN ÇOK FAYDALANANLAR DARBECİ DEDİ"

Bu kelimeyi sarf edenlerin birazcık insaf ve biraz da vicdan muhasebesini yapmasını istiyorum. Bize ve bu mahkemeyi bugünkü geldiği noktada mahkemeyi darbecilikle suçlayanların şunu söylemek istiyorum geçmişte verdiğimi kararlarla yazdığım karşı oylarla benim temel hak ve özgürlüklere olan bağlılığım demokrasi anlayışımdan en çok faydalanlar bana darbeci sıfatı ile itham etmişlerdir. Asla kabul etmiyorum bunu bizim aziz milletimiz çok iyi biliyor çok iyide değerlendiriyor en çok üzüldüğüm noka budur. Çünkü böyle bir şeyi ben asla hak etmedim bu mahkeme hak etmiyor. Bu anlayışımdan en çok istifade edenler bu kelimeyi kullanmak zorunda kalmışlardır beni en çok üzende bu olmuştur.

AK PARTİ KAPATILMASIN DİYEN TEK ÜYE OLDU

Ak Parti için açılan kapatma davası sırasında Haşim Kılıç Mahkeme başkanı olarak görev yaptı. Anayasa Mahkemesi 6 karşı 5 oyla AK Parti'nin kapatılmamasını reddetmişti.

6 KAPATILSIN, 4 HAZİNE YARDIMI KESİLSİN, 1 RED OYU

Haşim Kılıç yapılan oylamada 6 üyenin AK Parti'nin kapatılması yönünde oy kullandığını, 4 üyenin ise AK Parti'nin laikliğin karşıtı eylemlerin odağı olduğunu ancak çok tehlikeli boyutta olmadığını belirttiğini 1 üyenin ise davanın reddi yönünde ok kullandığını açıkladı. Haşim Kılıç, daha sonra bir soru üzerine ise red oyu kulanan üyenin kendisi olduğunu açıklamıştı.

AK PARTİ'NİN KAPATILMA DAVASINDA AYM ÜYELERİN OY DAĞILIMI:

Haşim Kılıç Red

Osman Paksüt Evet

Fulya Kantarcıoğlu Evet

Mehmet Erten Evet

Necmi Özder Evet

Şevket Apalak Evet

Zehra Ayla Pektaş Evet

Sacit Adalı Hazine yardımından mahrum bırakılsın

Ahmet Akyalçın Hazine yardımından mahrum bırakılsın

Serdar Özgüldür Hazine yardımından mahrum bırakılsın

Ferruh Kaleli Hazine yardımından mahrum bırakılsın

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

can:

konustukca camura batiyorsun, bari sus da adam zannetsinler

15
25
yanıtYanıtla
LUBALUP:

ESAS KUMPASIN TA KENDİSİ, AYNI ZAMANDA DARBECİ AKP DİR.

23
9
yanıtYanıtla
Haluk EMobil-IOS:

Helal olsun sana... Siyasete lazım senin gibi ADAMlar

28
2
yanıtYanıtla
tspor Mobil-ANDROID:

adam gibi adam ülkenin kaaso sürüklemedi Sağol sun

25
2
yanıtYanıtla
GADİRMobil-IOS:

Adamın dibisin.

17
1
yanıtYanıtla
cem tuna:

A KE PE''yi kapatılmaktan kurtardığında öve öve bitiremediklerini, kendilerini eleştirince ''darbeci'' diye suçlayan zihniyete RTE ve A KE PE zihniyeti denir. . . Sığ ve çürümüş bir zihniyet. . .

13
3
yanıtYanıtla
tspor Mobil-ANDROID:

adamın haso

15
1
yanıtYanıtla
celikMobil-ANDROID:

Artikel AKP den aldigin paralari ye ye bitmez . Emekliligini hak ettinmi acaba ? Bizleri camura soktun Vatan Haini

4
10
yanıtYanıtla
CESİ:

367 garabetine evet oy'' u veren üyeler de sizin gibi düşünüyormu ?

7
4
yanıtYanıtla
Haşim Kılıcı seviyoruz:

Sayın Haşim Kılıç sizi seviyoruz lütfen üzülmeyiniz. bilen biliyor zaten

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title