Haberler

AK Parti Malatya'da Zaferi Kutluyor

Malatya’da resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti yaklaşık 300 bin oyla 5 milletvekilliğini de yeniden aldı.

Malatya'da resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti yaklaşık 300 bin oyla 5 milletvekilliğini de yeniden aldı.

7 Haziran seçimlerinde Malatya'da yüzde 58 alan AK Parti 1 Kasım seçimlerinde oyların yaklaşık yüzde 68'ini alarak yeniden 5 milletvekili çıkarmayı başardı.

Bu sonuçlara göre 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası milletvekili olmaya hak kazan AK Parti MKYK Üyesi Öznur Çalık, Taha Özhan, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci yeniden milletvekili seçildi.

Resmi olmayan seçim sonuçlarının ardından AK Parti Malatya İl Başkanlığı önünde toplanan partililer Malatya'da yeniden 5 milletvekili kazanmanın sevincini kutladı. AK Partililer parti binası önünde sloganlar ve havai fişekler atıp konvoylar düzenleyerek zaferi kutladı.

Seçim sonuçlarının takip edildiği AK Parti Malatya İl Binası'na gelen AK Partili vekiller burada basın mensuplarına açıklama yaparak partililerle birlikte zaferi kutladılar.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti'nin büyük zafer elde ettiğini ve çok mutlu olduğunu ifade ederek "Allah'a hamd ediyorum, 7 Haziran'dan sonra bir belirsizlik ortamı vardı. Bu belirsizlik ortamında bir seçime girdik ve büyüyen ve yükselen tek parti olan AK Parti 11. seçiminde de yine birinci çıktı. Bize güvenen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Malatya bugüne kadar almış olduğumuz oyların en yükseğini verdi, 300 binin üzerinde bir oyla yeniden 5 milletvekili çıkardık. Bugün CHP, MHP, HDP hepsi kaybetti ve bu necip millet yine AK Parti'ye güvendi ve seçimin tek kazananı AK Parti oldu" diye konuştu.

AK Parti'nin büyük bir zafer elde ettiğini belirten Öznur Çalık ise, "Ben bütün Malatyalı hemşehrilerime ve Türk halkına teşekkür ediyorum. Muhteşem bir sonuç oldu. 7 Haziran'dan sonraki süreç bir kez daha Türkiye'nin istikrara ihtiyacı olduğunu gösterdi. Silaha sırtını dayayanlar gereken cevabı bugün milletten aldı. 1 Kasım hesap günü dedik ve şu anda Malatya yüzde 68 ile en büyük hesabı kesti, Allah herkesten razı olsun" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Öznur Çalık Taha Özhan Ak Parti Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title