Haberler

AK Parti Kadın Kollarınca istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı

Güncelleme:

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın milletvekilleri ile istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın milletvekilleri ile istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Parti genel merkezinde yapılan toplantı öncesi açıklamalarda bulanan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, 2002 seçim beyannamesinde kadın başlığı altında töre, namus cinayetleriyle mücadele vurgusunun yer aldığını anımsattı.

Kadın politikaları üzerinden siyaset yapanların AK Parti'den öğrenecekleri çok şey olduğunu vurgulayan Keşir, "Bir kalkınma hedefinden bahsediyorsak eğitim başta olmak üzere kadının güçlendirilmesini konuşmak zorundayız. AK Parti bu perspektifte hareket ediyor. Bugüne kadar kadını dışlayanlar, kadını yasakçı zihniyetle toplum dışına itenler kadını beşeri sermayenin güçlendirilmesinden uzak tuttular." dedi.

Keşir, 2002'de yüzde 13,5 olan kız çocuklarının üniversiteye gitme oranının bugün yüzde 48,5 olduğunu belirten Keşir, akademik fırsat verildiğinde, eğitim erişilebilir kılındığında kadınların hızlıca koşup mesafe katettiğini dile getirdi.

Şiddetle mücadelede bir Türkiye modeli ortaya koyduklarını vurgulayan Keşir, "6284 sayılı yasadan sonra yeni hazırlanan düzenlemeyle de artık iyi hal uygulamalarını yeniden gözden geçiriyoruz. Yani kimse kravat taktığı için artık iyi hal indiriminden yararlanamayacak." diye konuştu.

Keşir, 60 ilde kadın emeği buluşmalarını gerçekleştirdiklerini, bir-iki ay içinde 81 ilin tamamında buluşmalar yapacaklarını söyledi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Keşir AK Parti Siyaset Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title