Haberler

AK Parti Genel Sekreteri İpek, Amasya'da

Güncelleme:

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, milletin hiçbir seçimde kendilerini mahcup etmediğini, her seçimde desteğini artırarak devam ettirdiğini söyledi.

İpek, Amasya'da partisinin seçim irtibat bürolarının toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, kurulduğu günden bu yana milletin düşüncesine aykırı tek bir karar almadığını belirtti.

AK Parti olarak iyi bir ekip kurduklarını ve ehil insanlarla zamanı üreterek tükettiklerini ifade eden İpek, "Dedik ki demokrasi gelişecek, ekonomi gelişecek, hizmet siyaseti üreteceğiz ve ehil insanlarla bunu yapacağız. Birçok ilkemizi bu şekilde hayata geçirdik ve Türkiye'yi büyüttük" dedi.

AK Parti olarak 8 seçim geçirdiklerini, 30 Mart yerel seçimlerinin ise 9'uncu seçimleri olacağını vurgulayan İpek, şöyle konuştu:

"Yirmi beş gün sonra 9'uncu sandığımız olacak, 30 Mart'ta yerel seçimlere gidiyoruz. Anketi söylemeyeceğim ama şunu belirteyim, önceki yerel seçimlere gittiğimiz halk desteğinden çok daha yüksek bir oranla bugün, 25 gün kala yerel seçimlere Türkiye genelinde hazırlanıyoruz. Milletimiz bizi mahcup etmedi, her seçimde desteğini artırarak devam ettirdi. Şimdi bütün dünya şuna bakıyor, acaba AK Parti iktidarının, Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındaki halk desteği ne kadardır? O destek yükselerek devam ediyor mu yoksa o destek azaldı mı diye 30 Mart seçimlerine bütün dünya kitlenmiş durumda. Ortadoğu'da, Afrika'da, Balkanlar'da, tüm Orta Asya'daki mazlum milletler de bu seçim sonuçlarını dikkatle izliyor."

İpek, Türkiye'nin büyüdüğünü ve yükseldiğini, kişi başı milli gelirin 10 bin 500 dolar seviyesinde olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"20 bin dolarlar seviyesine geldiğinde bu coğrafyada tek belirleyici oyun kurucu olacak. Dünyanın süper güçleri döndüler baktılar, dediler ki 'Ne oluyor bu Türkiye'ye, büyüyerek geliyor, artık biraz daha büyürse bu bölgede tek belirleyici olacak'. Hepsi ürktüler, korktular. Dünyayı karıştıran o küresel oyuncuların, küresel oyun kurucuların endişesine sebep oldu Türkiye'nin gelişmesi. Bunun için Gezi olaylarını çıkardılar. Ortada fol yok yumurta yok. Henüz Gezi olayları olmadan 10 gün önce, canlı yayın araçları kiralamışlar. Ne biliyorsunuz siz 10 gün sonra olay çıkacağını da 10 gün önce canlı yayın araçları kiralıyorsunuz? Dünyaya Türkiye'yi karışık göstermek için senaryolar yazmaya başladılar ama ne oldu, geldi parlamentodaki 3'te 2 çoğunluğa çarptı ve geri düştü. Tutmadı, millet de yutmadı."

"Bu hareketin en önemli gücü Genel Başkanı, milletin ona olan sevgisi"

"O 3'te 2 çoğunluğun arkasında millet desteği de artarak devam ediyor, oturdular kenara" diyen İpek, şunları kaydetti:

"Dediler ki 'Bu böyle olmuyor, başka oyunlar kuralım'. 17 Aralık ve 25 Aralık'ı planladılar. O kurdukları oyun da düşecek. Bu millet bir kere tek başına iktidarın, büyümenin, ilerlemenin ve yol almanın kıymetini anladı. Çünkü 3'te 2 parlamento çoğunluğu olmasaydı, Irak işgal edildiğinde Türkiye de o krize sürüklenirdi. Dünya ekonomik kriz yaşarken Türkiye'ye kriz sıçramadı. Neden? Parlamentodaki 3'te 2'lik çoğunluk nedeniyle. Millet parlamentodaki bu çoğunluğun kıymetini anladı. Bir daha tek başına iktidardan bu millet vazgeçmez ve bütün bu oyunlarla, milletimiz ile genel başkanımız arasındaki o gözle görülmeyen, kalpten kalbe var olan ve giderek gelişen o kuvvetli duyguyu ve sözleşmeyi hiç kimse bozamaz."

Birilerinin seçim öncesi senaryolar yazmaya başladığını belirten İpek, "Baktılar ki bu hareketin en önemli gücü Genel Başkanı, milletin ona olan sevgisi... Ona olan o sevgiyi 'acaba azaltabilir miyiz" diye bir sürü senaryolar yazmaya başladılar. Hiçbiri tutmaz. Millet ile genel başkanımız arasında kurulan bu bağı hiçbir senaryo yok edemez, azaltamaz, bu sevgi artarak devam edecek. Çünkü Türkiye yoluna büyüyerek devam etmeye karar vermiş bir kere" ifadelerini kullandı.

Törenin ardından İpek ve beraberindeki AK Parti Milletvekilleri Avni Erdemir ve Naci Bostancı, AK Parti İl Başkanı Osman Faik Salman, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve partililer, esnaf ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haluk İpek Ak Parti Türkiye Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title