Haberler

AK Parti'den Bahar Paketi! Demokratikleşme Hamlesi Geliyor

Güncelleme:

Uzun süredir bekleyen reformlar için adım atılıyor. Hükümet gelecek haftadan itibaren kapsamlı bir demokratikleşme hamlesi başlatacak.

Hükümet önümüzdeki hafta uzun süredir bekleyen reformlarda büyük bir demokratikleşme hamlesi yapmaya hazırlanıyor. Başkan Ahmet Davutoğlu'nun masasında olan 'bahar paketi'nin ilk ayağı yeni Anayasa olacak. AK Parti çıkmaza giren yeni Anayasa görüşmelerini beklemeden kendi taslak metnini önümüzdeki hafta yazmaya başlayacak.

KRİTİK MADDELER

Paketin ikinci ayağında darbe dönemi dahil yasalardaki antidemokratik hükümler temizlenecek. Alevilerin sorunlarını çözmek için atılacak adım paketin 3 ayağı olacak. Başbakan Davutoğlu'nun Mardin'de açıkladığı 'Barış Huzur Demokrasi Eylem Planı'nınn uygulanma sahfası masaya yatıralacak.

Demokrasiye bahar havası yaşatacak paketin ilk ayağında hükümet önce yeni Anayasa için harekete geçecek. Yeni Anayasa taslak metninin yazımı için aralarında hukukçuların da olduğu uzman ekip oluşturulacak. Taslak metin geniş katılımla yazılacak. Türkiye'den ve dünyadan konunun uzmanlarının katılacağı yeni Anayasa çalıştayları düzenlenecek. AK Parti bu çalışmalarda geniş bir kamusal katkı sağlamak için de STK'ların dahil edilmesini sağlayacak. Yeni Anayasa'da ikinci adım kritik maddeler için atılacak.

YENİ ANAYASA TASLAĞI

Ak Parti, geçtiğimiz dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na sunduğu önerilerinde de revizyona gidecek. Çalışmanın sonunda kısa süre içinde AK Parti'nin yeni anayasa konusundaki pozisyonu ve tavrı belirlenecek. Bu sürecin sonunda kurulacak bir uzman heyet ile anayasa yazımını geçecek olan hükümet kendi anayasa taslağını hazırlayacak. Hazırlanan son taslak diğer partiler ile paylaşılarak uzlaşı aranacak.

ALEVİLER İÇİN 2. PAKET

Önümüzdeki haftadan itibaren gündeme alınacak diğer konu da Aleviler için hazırlanan yeni paket olacak. Alevi açılımı sürecinde ve sonrasında yapılan çalışmalar tamamlanmış bulunuyor. Bu konuda bütün senaryoların tamamlandığı ve adım atma aşamasına gelindiği belirtiliyor. Hükümet, Alevi dedeleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar yaparak pakete son şeklini verecek. İkinci pakette esas olarak Alevilerin sorunlarının çözümünde hukuki süreçlerin hazırlığı yer alacak. Bunun için şimdiye kadar yapılan tüm çalışmalar rapor haline getirilirken sorunların çözümüne yönelik alternatif senaryolar ve formüller hazırlandı. Çalışma Başbakan Davutoğlu'na da sunuldu. Bu seçeneklerden hangisinin ve hangilerinin uygulamaya konulacağına ise yine önümüzdeki hafta AK Parti MYK'da karar verilecek. (Kaynak: Karar)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu AK Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (41)

ÇÖZÜM SÜRECİNİ GÖRDÜK:

SIRA DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNDE VATAN HAİNLİĞİNDE SINIR TANIMIYORSUNUZ AKPKK LI HAİNLER AÇILIM DEDİNİZ BİNLERCE ŞEHİD VERDİK HALA VERİYORUZ ÜLKEMİZ KAN GÖLÜ KÜRT VE PKK YA YALTAKLANMAKTAN VAZ GEÇİN HAİN VATAN HAİNİ AKPKK LILAR. . .

11
18
yanıtYanıtla
metin-x:

Ben buradan Kilictarogluna sesleniyorum. . . Recep hakkinda Vatana ihanetten sadece Anayasa Mahkemelerine suc duyurusunda bulunmak yetmez Anayasa Mahkemelerinin tüm Savcilari Recepin baskisi altinda. . bence Türkiyenin bütün Savcilarina ayni anda Suc duyurusunda bulunmak en dogrusu. . aklinizi calistirin biraz. . Recep ülkenin tüm Savcilarini sürgüne gönderecek degilya. . birlikten kuvvet dogar diye bosuna dememisler. . bu ülkede kimsenin suc isleme hürriyeti yoktur bu ülke sadece recepin babasina ait degil

22
0
yanıtYanıtla
Derin Strateji Mobil-ANDROID:

Aleviler Öz Türklerdir, kürde verilenin yarısı alevilere verilmemiştir. Hükümet ümmetci olsada birgun milliyetçiligin tek çözüm oldugunu herkes görecek..

9
11
yanıtYanıtla
adanaliMobil-ANDROID:

fark ettinizmi cumhurbaskani ile ilgili haberlerde hatta fotorafi olan haberlerde bile yorumlar kapatiliyor yorum var ama okuyamiyorsunuz . ne demokrasi degilmi . burasi bile yandas

19
0
yanıtYanıtla
DERS OLSUN:

BUNLAR BASINÇ ALMA MANEVRALARI. AKP NİN SONU GELİYOR.

16
2
yanıtYanıtla
BU KAÇICI PAKET:

13 SENEDE YAPTIKLARI, SAT SAT YE, BÖL BÖL YE, SOY SOY YE. .

16
2
yanıtYanıtla
CanMobil-IOS:

Bu alevi ve kürt vatandaşlara verdiğiniz imkan ve olanaklar biz türkleri 2.sınıf vatandaş yapmaya yönelik bir çalışma sanki

7
9
yanıtYanıtla
mardin 47:

madde 1 : hdp liler hapse madde 2 : güneydoğu yu tankla topla yakın... madde 3:herşeye zam

7
8
yanıtYanıtla
Teneke ülke:

Yesinler yeni paketinizi,oyalama dışında bişe yok.Kürt ler uyandı beylerr

7
8
yanıtYanıtla
RABBİM VATANA İHANETTEN:

YARGILANDIĞINIZ GÜNLERİDE GÖSTERSİN İNŞALLAH BÜYÜK ALLAHIM. . . TÜRK__ALLAHUEKBERRRRRRRR. . . CCC

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title