Haberler

Davutoğlu'nun 2015'te Almayı Hedeflediği Oy Oranı

Güncelleme:

2015 genel seçimleri yaklaşırken çalışmalarına hız veren AK Parti, Meclis'te anayasayı tek başına değiştirecek oy oranına ulaşmayı hedefliyor.

Vatan gazetesi yazarı Okay Gönensin, Haziran 2015'te yapılacak olan genel seçim sonuçlarıyla ilgili tahminlerini bugünkü köşesine taşıdı. Gönensin, AK Parti'nin anayasayı tek başına değiştirmesi için yüzde 53 oy alması gerektiğini vurguladı.

"Seçime erken tahminler" başlığı attığı bugünkü yazısında Gönensin, AK Parti'nin çözüm süreci, Alevi açılımı, vergi affı, bedelli askerlik gibi projelerle genel seçimlerde oy oranının yüzde 50'yi geçebileceğini yazdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı en son seçim anket sonuçlarını da köşesine taşıyan Gönensin, "AKP yüzde 48.5-51.5 bandında görünüyor. Bu sonucu veren araştırmalarda CHP yüzde 25, MHP yüzde 14 dolayında görünüyor" bilgisini paylaştı.

İşte Gönensin'in yazısından bir kesit;

Cumhurbaşkanı seçiminde, sandığa gitmemiş olan yaklaşık 2 milyon kişilik bir AKP seçmeni vardır ve bunların tekrar sandığa getirilmesi için de AKP örgütünün yapacağı çalışmalar da önemli olacaktır. Bu verilerin tümü AKP'nin oy oranının yüzde 50'nin üzerine çıkması ihtimalinin yüksek olduğunu göstermektedir.

AKP'YE YÜZDE 53 GEREKİYOR

Yüzde 50, AKP'nin genel seçimlerde elde ettiği en yüksek oy oranıdır ama Meclis'te anayasayı tek başına değiştirecek bir çoğunluk sağlamasına yetmemektedir. Bunun için gereken oy oranı yüzde 53 ve üzeridir.

ÖCALAN 3 KEZ SÖYLEDİ

Bu noktada HDP'nin seçime parti olarak mı yoksa bağımsız adaylarla mı gireceği hem seçimin matematik sonuçları hem de yeni siyasi ortamı belirlemesi açısından büyük önem taşımaktadır. Seçimde HDP'nin Meclis dışı kalmasına ve farklı bir güç oyununa yönelmesi tartışılırken de, Abdullah Öcalan'ın 'darbe mekaniği' sözü hatırda tutulmalıdır.

Öcalan 'darbe mekaniği' sözünü üç kez kullandı. Gezi olaylarından sonra, 17-25 Aralık operasyonundan sonra ve 6-7 Ekim Kobane eylemlerinden sonra söylediği 'darbe mekaniği' sözlerinin üçü de HDP'ye yönelik uyarılar olarak görülmelidir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Abdullah Öcalan Okay Gönensin Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (17)

T.C ER:

ÜLKEMİZDE BU KADAR KOYUN VARMI. . . . . . . ŞAKA GİBİ YA. . . . . .

23
14
yanıtYanıtla
CINNIK:

lütfen sayin basbakan kedilerimizi beslemeyi unutmayin, yoksa madara oluruz

23
7
yanıtYanıtla
hll:

inşAllah ulaşırsınız bu rakama ki anayasayı biz kürtler ve türklerle beraber anayasayı değiştirip daha huzurlu daha mesrur bir ülkeyi beraber inşa edelim paşam.

7
13
yanıtYanıtla
güneydoğu:

arkadaşlar anayasa değiştirilmesi şart oldu, bu ülkeyi beraber kurduk beraber yönetelim, uydurulmuş ve darbe yönetimlerinin eseri olan anayasa bize inanın hayır getirmez, fikirler, zikirler değişiyor bu anayasa niye değişmesinki, daha mutlu daha adaletli bir anayasaya gerçekten ihtiyacımız var, saygılar.

10
9
yanıtYanıtla
GÜNEYDOĞU:

bu sağduyulu yorumuma bile karşı çıkıp beğenmeyen arkadaşlarıma karşı iyiniyet beslenemez, sizin amacınız farklı ve sürekli bu ülkede kan akmasını ve anaların ağlamasını mı istiiyorsunuz nedir bu kana doymazlığımız?, saygılar.

yanıt2
yanıt3
Hakan CebecimobilWeb@haberler.com:

Alır :

8
8
yanıtYanıtla
RızamobilWeb@haberler.com:

yolsuzluklara karşı mücadele edeceğini söz veren sayın başbakan davutoğlu sözünde durmazsa ve Yolsuzluk yapanları cezalandırma yerine yine aklamaya çalışırsa AKP iktidarı ,vatandaş doğru yolu bulacaktır.yeşil sermaye holdingleri 800 bin vatandaşlarımızı yüce dinimizi kullanarak edepsizce dolandırıp halkın helal Anılteri paraları gasp edip 13 sene AKP iktidarında yetim hakkı kul hakkı yemeleri engellenmeyip 100 lerce mahkeme kararlarına ramen dolandırıcılık yapan bu AKP yandaşları holdingler aklanmaya çalışıldı ,bu yanlış tutumdan vazgeçilmeli yolsuzluk yapan suçlular cezalandırılmalıdır.

11
3
yanıtYanıtla
askerîMobil-ANDROID:

alırsanız hemen haber verin nah akp

8
5
yanıtYanıtla
cetiinnMobil-ANDROID:

bu oyu alirsa anayasanin anasi aglar herhalde

8
4
yanıtYanıtla
Hayrola:

Nedir bu telas AKP?;-) Cok konusuyorsunuz, sizin medyada atip tutuyor son günlerde, hayrola

8
3
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title