Haberler

'Ailelerin Umudu Gerçek Oluyor' Projesinin İlk Meyvesi İkiz Oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 7 Aralık 2012 tarihinde başlattığı 'Ailelerin umudu gerçek oluyor' projesiyle tüp bebek yöntemi uygulanan 2 bin 500 çiftten biri olan Gaziantepli Aydın ve Zeliha Yücel çiftinin 5 yıllık bebek özlemi,...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 7 Aralık 2012 tarihinde başlattığı 'Ailelerin umudu gerçek oluyor' projesiyle tüp bebek yöntemi uygulanan 2 bin 500 çiftten biri olan Gaziantepli Aydın ve Zeliha Yücel çiftinin 5 yıllık bebek özlemi, dünyaya gelen ve proje kapsamında ilk olma özelliğini taşıyan ikiz bebeklerle sona erdi.

Gaziantepli 33 yaşındaki Aydın ve 32 yaşındaki Zeliha Yücel çifti, 5 yıllık bebek özlemlerinin sona ermesi için Acıbadem Sağlık Grubu'nun sosyal sorumluluk projesi kapsamında gündeme getirdiği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın işbirliğiyle hayata geçirilen 'Ailelerin Umut'u gerçek oluyor' projesinden yararlandı. Uygulanan tüp bebek yöntemiyle olumlu sonuç alan çiftin, geçen cuma 2 kilo 470 gram ağırlığında kız ve 2 kilo 290 gram ağırlığındaki erkek ikizler bebekleri dünyaya geldi.

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde sezaryenle dünyaya gelen ikiz bebeklerin yapılan ilk kontrolünde sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Bebekler, kontrol için kuvöze alınırken, çiftin konaklama giderleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tedavi masrafları ise Acıbadem Sağlık Grubu tarafından karşılandı.

OPR. DR. ÇAY: BU BEBEKLER PROJENİN İLK ÜRÜNÜ

Başarılı geçen operasyonu sezaryen ameliyatıyla gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hasan Çay, bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, "Yapılan kontrollerde ikiz gebelik olduğu anlaşıldı. Sorun yaşanmasın diye her türlü kontroller yapılmıştı. Hastamız, 36 haftalık gebe iken kontrole geldiğinde sancılıydı ve sezaryen kararı alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı sayın Fatma Şahin öncülüğünde bir proje başlatılmıştı. Bu bebekler, projenin ilk ürünü. Bebeklerimizin durumu şuanda gayet iyi ve kontrol amaçlı kuvöze alındı. Birkaç gün sonra ise taburcu edilecek" dedi.

'UMUTLARIMIZ GERÇEK OLDU'

İnşaat işçisi baba Aydın Yücel, bu projeyle rüyalarının gerçekleştiğini belirterek, "5 yıldır evliyiz. Sayın bakanımız bu projeyi çıkardığında bize de başvurduk. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Umutlarımız gerçek oldu. Değerli bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

5 yıldır bebek hasreti çektiklerini söyleyen anne Zeliha Yücel ise, sürekli dua ettiklerini ve mutlu olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Allah'tan ümit kesilmez, sürekli dua ediyorduk. Tedavimiz o kadar zor değildi. Daha önce bir kez tüp bebek yaptık ama olmadı. Allah'tan ümidimizi kesmedik. Duygularımı anlatamıyorum, çok mutlu olduk."

5 yıl sonra bebek sevinci yaşayan Yücel çifti; erkek bebeklerine Yücel, kız bebeklerine ise Sudenaz isimlerini vereceği öğrenildi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Aydın Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title