Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan Açıklaması

"Bir imamın kesinlikle resmi nikah belgesini görmeden nikah kıyması zaten yasak. Bunun bilgisinin ulaşmaması, kişilerde bu alanla ilgili farkındalığın olmaması, bir dizi yanlışı da birbirine sürüklüyor"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, "Bir imamın kesinlikle resmi nikah belgesini görmeden nikah kıyması zaten yasak. Bunun bilgisinin ulaşmaması, kişilerde bu alanla ilgili farkındalığın olmaması, bir dizi yanlışı da birbirine sürüklüyor" dedi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörlük A Salonu'nda "Topluma Hizmet Uygulamaları ve Sosyal Sorumluluk Projesi" konulu toplantıya katılan Asan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Asan, bir gazetecinin, Siirt'in Pervari ilçesinde 14 yaşında iken evinde silahla vurulmuş bulunan çocuk gelin ile ilgili sorusu üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sorumluluk alanına tüm ülke nüfusunun girdiğini söyledi.

Kadınlar, yaşlılar, engelliler ve çocuklara yönelik çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Asan, çocuk gelinlerin, Türkiye'nin acı bir gerçeği olduğunu vurguladı. Bu konuda kanunlar yeterli olmasına rağmen uygulamada bazı sorunlar yaşandığına işaret eden Asan, şöyle konuştu:

"Hepimizi üzen en önemli olaylardan biri de bu çocuk gelinler. Kader, en son verdiğimiz kurbanlardan biri. Kanuna baktığımızda, kanun mükemmel bir şekilde oluşturulmuş ama uygulamalarda sıkıntı var. Mesela bir imamın kesinlikle resmi nikah belgesini görmeden nikah kıyması zaten yasak. Bunun bilgisinin ulaşmaması, kişilerde bu alanla ilgili farkındalığın olmaması, bir dizi yanlışı da birbirine sürüklüyor. Sayın Bakanımız, konuşmasında bunu açıkladı. Toplum olarak hepimizin sorumluluğu var."

Asan, tüm fakültelerde "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersinin zorunlu okutulması amacıyla çalışma yaptıklarını anlattı. Öğrencilerin, 4 yıl içinde bu dersi almadan mezun olamayacağını ifade eden Asan, "Bu ders, öğrenciye çok şey katacak. Biz de Bakanlık olarak üniversitelerin kapasitesinden faydalanmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Topluma Hizmet Uygulamaları ve Sosyal Sorumluluk Projesinin başlangıçta 23 üniversitede, daha sonra ise tüm üniversitelerde hayata geçirileceğini bildiren Asan, bu projenin topluma büyük katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Uludağ Üniversitesi Aşkın Asan Pervari Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title