Haberler

Ahmet Ümit İle Kültür Söyleşisi

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilen 'Kültür Sohbetleri'ne konuk olan usta yazar Ahmet Ümit, okurlarıyla keyifli bir söyleşiye imzasını attı.

İstanbul'un tarihi mekanlarında geçen cinayetleri konu alan 'İstanbul Hatırası' adlı kitabının ardından 'Sultanı Öldürmek' adlı yeni eseriyle okurlarıyla buluşan ünlü yazar Ahmet Ümit, Bursalı sevenleriyle Fabrika-i Hümayun Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nda bir araya geldi. Bursalılardan büyük ilgi gören Ümit, sevenlerinin kendisiyle ilgili merak ettiği soruları cevaplandırdı.

"Herkesin içinde bir iyi bir de kötü vardır. Hepimiz biraz bencil, biraz cömertiz. Önemli olan bunu dışarıya çıkarabilmektir. Biz yazarlar, hikâyelerde oluşturduğumuz karakterlerle insanların içlerindeki bu duyguların dışa vurulmasını sağlarız. Toplumsal görevimizse iyi, olumlu ve güzel olanı pekiştirmektir" diyen Ahmet Ümit, 'Sultanı Öldürmek' adlı son kitabındaki Fatih Sultan Mehmet ve Müştak Serhazin'in karakteriyle ilgili ipuçları verdi.

Esprili ve dinamik karakteriyle okurlarını kendisine bir kez daha hayran bırakan yazar, hikayeciliğe adım atışından son kitabının ayrıntılarına kadar hakkında herşeyi dinleyicileriyle paylaştı. Ümit, etkinliğin sonunda kitaplarını da imzalayarak hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

Ünlü isimler sevenleriyle buluşacak

Ünlü yönetmen Bobby Roth ile başlayıp yazar Ahmet Ümit ile devam eden ve Bursa Kültür A.Ş tarafından organize edilen "Kültür Sohbetleri & Dinletileri" projesi, ünlü isimleri Bursalılarla buluşturmaya devam edecek. Program kapsamında, 29 Mayıs Salı günü dünyaca ünlü gitar ustaları Antonio Mascolo ve Ayşegül Koca performanslarını sergileyecek; 31 Mayıs Perşembe günü de gençlere Divan Edebiyatı'nı sevdiren yazar İskender Pala okurlarıyla buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Hatırası Faruk Saraç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title