Haberler

"Çırpınırdı Karadeniz" türküsüyle tanınan Azerin'den canlı yayında sert çıkış: Azeri değil, Azerbaycan Türküyüm

Güncelleme:

Bir televizyon kanalındaki canlı yayına katılan sanatçı Azerin, programda kendisinin Azeri sanatçı olarak tanıtılmasına "Ben Azeri sanatçı değilim. Ben Azerbaycan Türküyüm" diyerek tepki gösterdi.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında bu hafta, Azerbaycan Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalar konuşuldu. Ahmet Hakan'ın sunduğu programın bu haftaki konukları, Hakan Bayrakçı, Mehmet Metiner, Nazif Okumuş ve Çırpınırdı Karadeniz şarkısı ile bilinen Azerin oldu.

"BEN AZERBAYCAN TÜRKÜYÜM"

Programa video konferans yöntemi ile katılan sanatçı Azerin'in sözleri sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ekranda Azeri sanatçı olarak tanıtılmasına tepki gösteren Azerin, "İsmimin altında Azeri Sanatçı diye bir yazı gördüm. Ben Azeri sanatçı değilim. Ben Azerbaycan Türküyüm. Bana Azerbaycanlı diyebilirsiniz. Ama Azeri demeyin bana" sözleriyle durumdan duyduğu rahatsızlığı belirtti.

Azerin'den canlı yayında büyük çıkış: Azeri sanatçı değil, Azerbaycan Türküyüm

AZERİN KİMDİR?

Azerin, Azerbaycanlı bir ses sanatçısıdır. Henüz 5 yaşında iken Azerbaycan Devlet Radyo programında şarkı söylemeye davet edilmiş, küçük yaşlarda devlet büyüklerinin karşısında defalarca sahne tecrübesi kazanmıştı. Azerin 1985'te Moskova'da, 1986'da Gürcistan'da katıldığı uluslararası şarkı yarışmalarında derece kazanmıştır. 1990 yılında Müzik Akademisine girmiştir. 1994'te Türkiye'ye gelen sanatçı, burada da müzik ve sahne eğitimine devam etmiştir. Sanatçı, seslendirdiği "Çırpınırdı Karadeniz" eseriyle ün salmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Hakan Coşkun Azerbaycan Haberler

500

Yorumlar (98)

Haklı Kadın:

Adamlar yıllardır bize Azeri demeyin Azerbaycan Türkleri deyin diyor bizim cahil medya diretiyor. Azeriler İran''da yaşamış Farsça konuşan ve etnik fars milletine mensup, ateşe tapan bir topluluktur. Azerbaycan Türkleri ile coğrafya harici herhangi bir ortak noktaları ne dil ne etnik köken nede din anlamında bulunmamaktadır. Ben bıktım artık TV seyrederken haftalardır her programda Azeri de azeri. . . . Öğrenin artık Azerbaycan Türkü, Türkiye Türkü, Kırgızistan Türkü vs. vs.

60
27
yanıtYanıtla
bumu türk ?:

adı azerin kardeşim oynamayan yerimi var bunun

yanıt2
yanıt22
CAN DEP:

Evet bu Kadinin böyle demesi Dolar Euro Altin issizlik yoksuluk dibe vurdu. Ülke resmen cag atladi...siz bu cehaleten ne zaman kurtulacaksniz..Aziz Nesin üstadi bir kez daha yad ediyorum...

51
32
yanıtYanıtla
zengin cahit:

ne alaka turkiyede bankalardaki dolarlar kimin uzaylilarinmi ???demek ulkede dolar olan çok

yanıt6
yanıt4
Wasim Mao:

Bende sapına kadar Kürdüm Kürtler olmasaydı Türkler ne Anadolu ya girebilirdi nede Kurtuluş savaşını kazanabilirdi.

19
51
yanıtYanıtla
yav hee:

ta iranın güneyinden gelmişsiniz, yanımızda beslemişiz

yanıt12
yanıt4
Beyin bedava:

Yooo şimdi olmadı işte. Bizimkiler miryakefelonu parça parça etmişde anadoluya girmiş. Sen o ara belkide anadoluda yoksun bile. Olsanda bir elin 5 parmağını geçmez sayılarınız. Hakkımızı yeme lütfen...

yanıt12
yanıt2
Murad:

Ne alakası var haberle bu konu nun,ayrıca bal gibi de girerdi peçenekler zaten bizans ordusunda vardır

yanıt5
yanıt1
Alperen:

Türkiye türküyüm azerbaycN türkü için canımı veririm

45
11
yanıtYanıtla
CANKURTARAN:

TUTANMI VAR BUYUR GİT, DAHA NE DURUYORSUN

yanıt7
yanıt15
Tüm 98 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title