Haberler

Ahmet Güneştekin'in New York Sergisinde Resepsiyon

Güncelleme:

Türkiye'nin BM Temsilciliği, Ahmet Güneştekin'in sergisinin gerçekleştirildiği Marlborough Gallery'nin New York merkezinde resepsiyon gerçekleştirdi.

BM Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu'ndan Ahmet Güneştekin'in Marlborough Gallery Sergisi alanında Resepsiyon

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu, çağdaş sanatın uluslararası ismi Ahmet Güneştekin'in " Ahmet Güneştekin : Son Dönem Resimler" başlıklı sergisinin gerçekleştirildiği Marlborough Gallery'nin New York merkezinde yabancı misyon temsilcilerine yönelik özel bir resepsiyon gerçekleştirdi.

Ahmet Güneştekin'in Türkiye, ABD ve dünyanın başlıca merkezlerinden gelen çok sayıda önemli davetlinin katılımıyla 26 Kasım akşamı Marlborough Gallery'nin New York merkezinde gerçekleştirdiği kişisel sergisi, açıldığı günden bu yana büyük ilgi görüyor. Türkiye'nin ABD temsilcikleri, Türkiye'nin uluslararası alanda son zamanlarda yükselen kültürel ve sanatsal değeri olarak anılan Ahmet Güneştekin'in sergisine olan ilgiyi bürokratik düzeyde pekiştirmek adına sergi mekanını resepsiyon olarak seçti.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun ev sahipliğini yaptığı resepsiyona Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik, Başkonsolos Yardımcısı Ayten Eler ve eşi Büyükelçi Yardımcısı Levent Eler ile Danimarka, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti ile Büyük Okyanus ülkesi Palau'nun Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcileriyle birlikte Katar Daimi Temsilci Yardımcıları, Suudi Arabistan, Hırvatistan, Bulgaristan Başkonsolosluklarından katılımcılarla birlikte Türkiye New York Başkonsolosluk çalışanları katıldı.

Bu özel ve anlamlı etkinlikte Ahmet Güneştekin'in yokluğunda kendisini temsilen Marlborough Gallery Özel Projeler Direktörü Marcia Levine hazır bulundu ve sergi hakkında bilgi verdi. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği eserler hakkındaki sorularını da yanıtlayan Marcia Levine, Ahmet Güneştekin sergisinin oldukça başarılı sürdüğünü belirtti.

AB Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış da daha önce Ahmet Güneştekin'in, "Kesişmeler/Dönüşümler" sergisinin gerçekleştirildiği İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Modern Sanatlar Müzesi ile "Yüzleşme-Ankara" sergisinin gerçekleştirildiği Ankara CerModern'de AB süreci kapsamında AB birliği ile diğer yabancı misyon temsilcileriyle bazı önemli toplantılar ve buluşmalar gerçekleştirmişti.

Altınbaş Mücevherat'la birlikte Kültür Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının da önemli destek sunduğu ve Ahmet Güneştekin'in Mezopotamya, Anadolu, Yunan ve diğer dünya mitolojilerinden referanslar içeren "Ahmet Güneştekin: Son Dönem Resimler" başlıklı Marlborough Gallery New York sergisi 4 Ocak 2014 tarihine kadar açık kalacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşmiş Milletler Ahmet Güneştekin New York Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title