Haberler

Ahmet Ergin Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimi Açıldı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: “Çocuklara her sabah zorla ezberletilip soğukta ayakta dikilerek söylenen antlarla bir yere varılmaz”

AB Bakanı ve Başmüzakereci  Egemen Bağış, "Çocuklara her sabah zorla ezberletilip soğukta ayakta dikilerek söylenen antlarla bir yere varılmaz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) tarafından, hayırsever Erdoğan Demirören'in desteğiyle yaptırılan Avcılar'daki Ahmet Ergin Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimi törenle açıldı.

Törende konuşan Bağış, Avcılar'ın yen bir eğitim yuvasına kavuştuğunu söyledi. Ergin Demirören'e de desteğinden dolayı şükranlarını sunduğunu ifade eden Bağış, "İstanbul bugün gerçekten bir yıldız daha kazanıyor. Eğitim bizim en önemsediğimiz konu. 1923'ten 2002'ye kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütçesinden en büyük pay Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılmıyordu. Milli Savunma Bakanlığı'na ayrılıyordu. Ama son 12 yıldır değişmeyen bir gerçek var. Artık Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesinin en büyük payı Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılıyor" diye konuştu.

Türkiye'de hizmet veren okulların üçte birinin son 11 yılın eseri olduğuna dikkati çeken Bağış, bunların sadece devlet imkanlarıyla yapılan eğitim yuvaları değil, aynı zamanda Demirören ailesi gibi bu ülkenin hayırsever insanları tarafından yapılan okullar ve derslikler olduğunu vurguladı. Türkiye'nin farklı bir noktaya doğru ilerlediğine işaret eden Bağış, şunları kaydetti:

"Dünyada bir ilki gerçekleştirmek üzere Fatih projesini ortaya koyduk. Fatih projesi,  sadece 12 yıldır öğrencilere dağıtılan ücretsiz ders kitaplarının artık elektronik bir kitap olarak tabletlerde verilmesi değildir. Fatih projesi, yavrularımızın elindeki o tablet bilgisayarlarla internet aracılığıyla dünyayı yakından takip eden çok farklı bir nesil olmasını sağlayacaktır. Çünkü o tablet bilgisayarla New York Metropolitan Müzesi'ndeki sergiyi gezebilecek. Harward Üniversitesi'ndeki son yayını oradan takip edecek. Bilgiyle donatılmış çok farklı bir nesil ortaya çıkacak."

"Ezberci bir nesil anlayışını ortadan kaldırdık"

Ezberci bir nesil anlayışını ortadan kaldırdıklarını belirten Bağış, şöyle konuştu:

"Çocuklara her sabah zorla ezberletilip soğukta ayakta dikilerek söylenen antlarla bir yere varılmaz. Ama onlara bir şeyler hissettirilerek yetiştirilir. Örneğin, birçoğumuza Cumhuriyeti kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ta 1920'lerde, 'Efendiler, Avrupa kıtasında barışın kalıcı olabilmesi için bir Balkan Birliği kurulması gerekir. Onun da zaman içerisinde Avrupa Birliği'ne dönüşmesi şarttır' dediğini öğretmediler. Ama yıllarca bu ülkenin her nesline ne hikmetse, Atatürk'ün 7 yaşındayken dayısının çiftliğinde karga kovaladığını ezberlettiler. Avrupa Birliği'nin kurulmasından 30 yıl evvel bu fikri ortaya atan ilk vizyoner liderin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu öğretmediler. Ben de Avrupa Birliği Bakanı olduktan sonra öğrendim. Ama 7 yaşındayken Atatürk'ün karga kovaladığını ezberlettiler. Çok düşündüm neden? Çünkü karga kovalayan korkuluklar gibi aynı tornadan çıkmış tek tip vatandaş arzu edildi. Biz ise düşünen ve bilgiye dayalı sorgulayan, bilgiyle kararlarını oluşturan yeni bir nesil istiyoruz."

Ahmet Ergin Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimi'nin açılışı, Bağış'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya ve TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran tarafından kurdele kesilerek yapıldı.

Bağış, açılışa katılan davetlilerle okul öncesi eğitim birimini gezdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title