Haberler

Ahim'e Başvurular Sürüyor

Strasbourg'da AHİME başvuru yapan Evrensel Yol Partisi Genel Başkanı Metin Güler 24 sayfalık ek bir dosya daha teslim etti.

Strasbourg'da AHİME başvuru yapan Evrensel Yol Partisi Genel Başkanı Metin Güler 24 sayfalık ek bir dosya daha teslim etti.  AİHM' ne ilk başvurusunu 14 Haziran tarihinde yapan Metin Güler şöyle konuştu:

' Biz AİHM sadece reformlar, adaletsizlik için değil Türkiye'de insan hakları ihlali, haksız yere işten atılmalar, suçsuz yere cezalandırılan milletvekilleri, askerler, gazeteciler, haksız yere terörist damgasıyla suçlanan herkes için dava açtık. Mahkeme davamıza öncelik tanıyıp önümüzdeki hafta dosyalar yargının huzuruna çıkacak. Beşinci kez geldiğim AİHM bugün 450 sayfalık dosyaya 24 sayfalık yeni bir ek dosya bugün teslim edildi. Şikayet dosyası böylelikle 474'e yükseldi. Türkiye'de herkesin bu hukuk yürüyüşüne katılmasını istiyorum siyasi partiler, sivil toplum dernekleri mutlaka Türkiye'de iç hukuku başlatmalı. Çünkü iktidar 1 Temmuz'dan itibaren yeni olağanüstü hal kanunu çıkarıyor'.

Başkan Metin Güler bir başka davaya dikkat çekerek, "Türkiye Adana ve Konya'da zehirli gaz üretiyor. İki yıl önce uluslararası farklı kuruluşlar tarafından Lahey Uluslararası Savaş Suçluları Mahkemesine delillerle rapor sunduk. Lahey Mahkemesi şimdi bizi tekrar 3 Temmuz 2017 tarihinde saat 11.00 de sözlü ifade vermemiz için davet etti. Lahey bizden tekrar bilgi istiyor. Zehirli gaz üretimi uzun zamandır çok tartışıldı. Kararı ve sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Herkes Adalet Yürüyüşüne Katılsın

Başkan Metin Güler konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü ne yüreği Türkiye için çarpan herkes destek olmalı. Ben'de Türkiye'ye döner, dönmez yürüyüşe katılacağım. Adalet ve demokrasi yürüyüşleri Avrupa meydanlarında Temmuz ayından itibaren her yerde başlayacak. Meydanlarda, adalet, demokrasi çadırları kurulacak. Çoğu kent belediyeleri tarafından izinler şimdiden alındı. Türkiye Avrupa demeden birlik, beraberlik, demokrasi, özgürlük, adalet için A-Z 'ye birleşmek zorundayız. Türkiye'nin ölüsüne, dirisine sahip çıkmak zorundayız." - Strasbourg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Güler Türkiye Lahey Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title