Haberler

AHİKA Destek Programları İle Dikkat Çekiyor

Güncelleme:

Kuruluşunun hemen ardından hazırladığı 2010-2013 TR71 Bölge Planı'nın Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından onaylanmasının ardından proje teklif çağrısına çıkarak 2010 yılında proje kabulüne başlayan Ahiler Kalkınma Ajansı destekleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Bugüne kadar yürüttüğü ve toplamda 159 projenin başarılı olduğu 3 Mali Destek Programı"na toplam 53.010.000,00 TL bütçe ayıran Ahiler Kalkınma Ajansı diğer taraftan da Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteklerini de sürdürüyor.

Daha önceki çalışmaları ile hem yerel hem de ulusal basınının başarılı çalışmalarına yer verdiği Ahiler Kalkınma Ajansı son olarak Hürriyet Gazetesi Kelebek Eki yazarlarından Yonca Tokbaş'ın köşe yazısına konu oldu.

Tokbaş, AHİKA 2012 Yılı Mali Destek Programları Sektörel, Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı değerlendirme süreci sonrası destek almaya hak kazanan projelerden biri olan Runfire Cappadocia Ultra Maratonu ile ilgili şu satırlara yer verdi:

"Runfire Cappadocia Ultra Maratonu bu sene Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından destekleniyor. AHİLER Kalkınma Ajansı; Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinden oluşan bölgenin yerel potansiyelinin harekete geçirilmesi; bölgesel gelişmenin hızlandırılmasını, sürdürülebilirliğinin sağlanmasını, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasını hedefleyen bir ajans.AHİLER Kalkınma Ajansı sürdürülebilirliğine inandığı doğru organizasyonlara destek veriyor. Runfire Cappadocia Ultra Maratonu da uluslararası sporculara bu bölgeyi tanıtmak ve turizm sporu açısından çok önemli ve kaliteli bir yarış organizasyonu."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Devlet Planlama Teşkilatı Yonca Tokbaş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title