Haberler

Ağustos'ta Fenerbahçe ve Alex Konuşuldu

Güncelleme:

MTM, Ağustos ayını kapsayan bir medya raporu hazırladı.

Spor dünyasında öne çıkan kişi, konu ve olayları inceleyen Medya Takip Merkezi (MTM), Ağustos ayını kapsayan bir medya raporu hazırladı. Ayın en çok konuşulan spor kulübü Fenerbahçe olurken, aralarında gerginlik yaşanan teknik direktör Aykut Kocaman ile Alex De Souza, zirveye oturan spor adamları oldular. İşte, spor gündeminin dikkat çeken detayları…

Fener'de Kocaman – Alex gerginliği…

Medya Takip Merkezi'nin araştırmasına göre, ayın en çok konuşulan spor kulübü Fenerbahçe oldu. Ay boyunca basın, TV ekranları ve internet sitelerinde 60 bini aşkın haber ve yazı ile yer alan kulübün en çok ses getiren haberleri arasında, Aykut Kocaman ile Alex De Souza arasında yaşanan gerginlik başı çekti. Başkan Yıldırım konuyla ilgili olarak taraftarlara, basına ve Alex'e tepki gösterirken, Kocaman'a ise destek oldu. Sarı Kanaryaların Juventus'lu Krasic ve Everton'da forma giyen Yobo'yu renklerine katması, en fazla konuşulan konular arasındaydı.

Süper Kupa Galatasaray'ın…

Felipe Melo düğümünü Ağustos ayında çözen Galatasaray, ayın medyada en çok yer bulan diğer spor kulübü oldu. Ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşı karşıya geldiği Süper Kupa finalinden galip çıkarak kupayı evine götüren sarı kırmızılı ekip, ay içerisinde eski futbolcularından Metin Kurt'u son yolculuğuna uğurladı. Galatasaray, Ağustos ayında 43 bine yakın haber ve yazı ile gündeme geldi.

Alex krizi çözüldü mü?

Ağustos ayında, medyada büyük bir çıkış yakalayarak haberlerini yüzde 156 oranında arttıran Alex De Souza, ayın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile aralarında Spartak Moskova maçı sonrası başlayan gerginlik, futbolcunun en çok haber olduğu konuların başında geldi. Aziz Yıldırım'ın Alex ile görüşmesi üzerine konunun tatlıya bağlandığı açıklandı. Fenerbahçe kaptanı Alex, ay boyunca 11 bin 376 haber ve yazı ile medyaya yansıdı.

Burak Yılmaz'a penaltı eleştirisi

Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olan Burak Yılmaz, ayın medyada en fazla yer bulan 2. futbolcusu oldu. Beşiktaş- Galatasaray derbisinde takımına kazandırdığı penaltı nedeniyle eleştiri alan futbolcu, eski kulübünü geçen sezondan alacağı nedeniyle icraya verdiği öğrenildi. Genç futbolcu ay genelinde 7 bin 553 haber ve yazıda yer aldı.

Spor gündeminde bir ilk!

Ağustos ayı spor gündemi raporunda, dikkat çeken bir diğer konu da, uzun zamandır ilk defa futbolcu olmayan sporcularımızın medyada en çok konuşulanlar listesine girmesi oldu. Londra 2012 Olimpiyatları'nda, Bayanlar 1.500 metre finalinde altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, 5 bin 471 haber ve yazı ile en çok konuşulan 7. sporcu olurken, aynı kulvarda gümüş madalya sahibi olan Gamze Bulut ise 4 bin 994 haber ve yazı ile 9. sırada yer aldı.

Medyanın en çok yer verdiği sporcular listesinde ilk 10'a giremeseler de, Londra 2012 Olimpiyatları'nda madalya alan diğer sporcularımız da medyanın yakın takibindeydi. Tekvando Erkekler 68 kiloda olimpiyat şampiyonu olan Servet Tazegül medyada 4 bin 271 haber ve yazıda, güreşte bronz madalya kazanan Rıza Kayaalp 3 bin 132 haber ve yazıda ve tekvando bayanlarda gümüş madalya kazanan Nur Tatar ise 2 bin 857 haber ve yazıda yer buldular.

Aykut Kocaman'a medyadan ilgi

MTM 'nin aynı raporuna göre, ayın en medyatik teknik hocası, Fenerbahçe'nin başındaki Aykut Kocaman oldu. Deneyimli teknik hocanın, futbolcusu Alex ile yaşadığı tatsızlık medyada geniş yer bulurken, Spartak Moskova maçı için gittiği Moskova'da Nazım Hikmet'in mezarını ziyaret etmesi medyanın ilgisini çekti. Aykut Kocaman Ağustos ayında, 14 bin 785 haber ve yazıda yer aldı.

Ayın öne çıkan diğer teknik direktörü, Galatasaray'ın hocası Fatih Terim oldu. Takımının Kasımpaşa galibiyeti sonrası, basına Gaziantep'teki saldırı ile ilgili üzüntüsünü dile getirmesi ve maçla ilgili açıklama yapmak istememesi ile dikkat çeken Terim, 10 bin 687 haber ve yazı ile ayı tamamladı.

Beşiktaş'ın teknik hocası Samet Aybaba, 6 bin 772 haber ve yazı ile medyada en fazla yer bulan 3. teknik direktör oldu. Ay içerisinde, Beşiktaşlı taraftarların iftar yemeğine katılan Aybaba'nın, takımını 4-4-2 oyun sistemine hazırladığı öğrenildi.

En medyatik kulüp yöneticileri

Hazırlanan araştırmaya göre, Ağustos ayında medyanın en çok yer verdiği kulüp yöneticisi Aziz Yıldırım oldu. Uzun bir aradan sonra, tekrar Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kulübünün maçını izleyen Yıldırım, Alex ve Aykut Kocaman arasındaki gerileme de müdahale etti. Aziz Yıldırım, ay boyunca 8 bin 627 haber ve yazıda yer aldı.

Ayın öne çıkan diğer kulüp yöneticisi ise, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener oldu. Toplamda, 3 bin 869 haber ve yazı ile medyada yer bulan Şener'in en çok gündeme geldiği haberleri arasında, Kulüpler Birliği toplantılarına bundan sonra katılmayacağını açıklaması ve 2010-2011 sezonu için mahkemenin kendilerini şampiyon ilan ettiği ama buna rağmen kupanın kendilerine verilmediği yönündeki eleştirileri oldu.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, ayın en çok konuşulan 3. kulüp yöneticisi oldu. Yeni sezon öncesi yayınladığı mesajda fair-play'in öne çıktığı bir lig olmasını dileyen Aysal, ay içerisinde eski Galatasaray başkanlarının bir araya geldiği bir yemek düzenledi. Ünal Aysal, Ağustos ayında 3 bin 865 haber ve yazı ile gündeme geldi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Yıldırım Aykut Kocaman Galatasaray Fenerbahçe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title