Haberler

Ağrı'da 20 Kadın Güvenlik Korucusu Yemin Ederek Göreve Başladı

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde göreve başlayacak olan 20 kadın güvenlik korucusu için yemin töreni düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde göreve başlayacak olan 20 kadın güvenlik korucusu için yemin töreni düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığ'nda düzenlenen törene Vali Süleyman Elban, Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve güvenlik korucularının aileleri katıldı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yeni göreve başlayan 20 kadın güvenlik korucularına silah ve teçhizat teslim edilerek, iki haftalık hazırlayıcı zorunlu eğitime tabi tutuldu. Bu kapsamda iki haftalık hazırlayıcı zorunlu eğitimi başarıyla bitiren 20 kadın güvenlik korucusu için yemin töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından güvenlik korucuları yemin ederek görevlerine başladı.

Yemin töreninde konuşan Vali Elban, "Bu anlamlı ve güzel tören vesilesi ile bira araya geldik. Biraz önce 20 kardeşimizin kutsal bir göreve atılmaları vesilesi ile yemin törenlerine şahitlik ettik. Kendileri şuandan itibaren artık kahraman güvenlik güçlerimizin bir neferi oldular. Bundan sonra vatanın bölünmez bütünlüğü, insanımızın güvenliği, huzur ve refahı için görev yapmaya talipli oldular. Bu görevi laikiyle yapacaklarından hiç şüphem yok. Bu kardeşlerimizin sadece güvenlik korucusu olarak kalmayacaklarını kısa bir süre de Jandarma teşkilatımız içerisinde farklı görevlere geleceklerini tahmin ediyorum. Dolayısıyla sizden isteğim bu görevimize sımsıkı sahip çıkıp hiçbir zaman çalışma azminizi ve gücünüzü yitirmemenizdir. Görevinizde başarılar dilerken, Rabbim sizi ve bu ülke için görev yapan tüm güvenlik güçlerimizi muhafaza etsin" dedi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Elban Kenan Yıldız Gökhan Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title