Haberler

Ağar: 'CHP'ye de Git', Yanıt: 'Gidemem'

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Cumhurbaşkanlığı Konusunda Uzlaşma Turuna Çıkan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a CHP ile de Görüşmesini Önerirken, Erdoğan Gitmeyeceğini Açıkladı.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, cumhurbaşkanlığı konusunda uzlaşma turuna çıkan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a CHP ile de görüşmesini önerirken, Erdoğan gitmeyeceğini açıkladı. Ağar, ANAVATAN Lideri Erkan Mumcu ile görüştüğünü açıklayarak iki partinin cumhurbaşkanlığı sürecinde istişare içinde olma konusunda mutabık kaldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ele alındığı Başbakan Recep Tayip Erdoğan Erdoğan-Ağar görüşmesi 45 dakika sürdü. Görüşmeye Erdoğan dışında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, AKP Genel Başkan Yardımcıları Dengir Mir Mehmet Fırat, Hayati Yazıcı, ve Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, DYP'den ise Genel Başkan Yardımcıları Nevzat Ercan, Celal Adan, Saffet Arıkan Bedük ve Genel Muhasip Bahattin Şeker katıldı.

AĞAR: "SOMUTLAŞMIŞ BİR İSİM OLMADIĞINI SÖYLEDİ"

Başbakan Erdoğan ve Ağar, görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Ağar, görüşmede cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ele alındığını belirterek, "Meseleyi aday bazında, isim bazına indirgemeksizin genel çerçeve üzerinde bir konuşma yaptık" dedi.

DYP'nin demokratik misyonun takipçisi olarak Türkiye'nin "demokrasi vazgeçilmez zemininde" sağlıklı yürüyüşünden yana olduğunu anlatan Ağar, "Türkiye'de her şeyin hukuk ve demokrasi içinde çözümlenmesi bizim temel meselemizdir" dedi.

Ağar, "Şu an itibariyle kendilerinin aday belirleme konusunda süreci devam ettirdiklerini, bu konuda somutlaşmış bir isim olmadığını bize belirttiler" derken, ortada bir teklif olmadığı için DYP GİK'i toplayıp değerlendirme yapma imkanı olmadığını kaydetti.

AĞAR: CHP İLE GÖRÜŞÂ…

Ağar, Erdoğan'a "Birtakım günül kırıklıkları ortada, bizim siyasette arzu ettiğimiz medeni üslubun muhafaza edilmesidir. Milletimiz huzur ve diyalogdan yanadır. Kavgadan yana olmadığı açıkça ortadadır. Kendilerinin ifade ettiği şartlara göre Anamuhalefet partisini de ziyaretlerinin yararlı olacağını" ifade ettiklerini anlattı.

MUMCU İLE KÖŞK'TE ORTAK HAREKET

Ağar, dün Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile görüştüğünü açıklayarak, "Bu cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde istişare içinde olmak konusunda mutabık kaldık" dedi.

367 tartışmalarına gönderme yapan ve "bizim için demokraside hesaplaşma yeri sandıktır" diyen Ağar, ancak mahkemeye gitmenin de herkesin hukuki hakkı olduğunu söyledi.

ERDOĞAN: "ADAY HENÜZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Başbakan Recep Tayip Erdoğan da yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığı sürecine yönelik olarak DYP'yi ziyaret ettiğini vurguladı.

Süreci birlikte değerlendirme fırsatını bulduklarını anlatan Erdoğan, "Burada özellikle demokratik parlamenter sistem içerisinde bugüne kadar 10 cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık. Şu anda 11'cisini yaşayacağız. Tabi ki bu 10 cumhurbaşkanlığı seçimi hangi anlayışla yapılmışsa, anayasamızın amir hükümleri neyse çok, açık net, kurallar neyse şüphesiz ki bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devamı bizim de talebimiz olduğu gibi ben sayın Genel Başkan'da da bu işin hukuku, çerçevesi açısından aynı kanaatleri paylaştığını gördüm" dedi.

"Henüz adaylığını açıklayan yahut partimizin açıklamış olduğu bir aday henüz söz konusu değil" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

ERDOĞAN: "HAKARET GÖRDÜM, CHP'YE GİDEMEM"

"Ama şu ana kadar şahsımla ilgili olarak tabi yapılan birçok eleştiri demiyorum buna dikkat edelim, hakaretler, saldırılar ve bu yana yönelik olarak yapılan birçok gösteriler, toplantılar filan bunları da ben şu ana kadar büyük bir sabır içinde göğüslemeye devam ettim. Fakat ana muhalefet partisine yönelik olarak, bir genel başkan olarak gidemeyeceğimi söylememin tek sebebi aldığım hakaretlerdir, kapatılan kapılardır. Eleştiriye her zaman saygım var, ama hakaretler olduğu zaman demokratik parlamenter sistem hiçbir zaman hakaretlere cevaz vermez.

ERDOĞAN: "KİŞİLERİ TABULAŞTIRMA ANLAYIŞINI SAVUNMUYORUZ"

Herkesin özgürlük alanı da bir yere kadardır. Çünkü o bir yerden sonra bir başkasının özgürlük alanı başlar. Bu kurumlar için de böyledir. Ben aynı zamanda kurumların mutabakatını da benimseyen insanım aynı zamanda. Yani kişileri tapulaştırma anlayışını savunan bir parti değiliz. Tam aksine ilkeleri savunan bir parti durumundayız. Bunun içinde bu yolculuğumuzu kararlılıkla sürdürüyoruz.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title