Haberler

Afyonlu Şehit Ailesi Hukuk Mücadelesini Kazandı

SGK, Mahkemeyi Kazanan Altın'ın Ailesine Maaş Bağlayacak.

Elazığ'da 'pimi çekili el bombası' cezasında hayatını kaybeden er Ali Osman Altın, şehit sayıldı. SGK, mahkemeyi kazanan Altın'ın ailesine maaş bağlayacak.

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nde 17 Ağustos 2009 tarihinde er İbrahim Öztürk ile arkadaşı Ahmet Şensoy'un nöbette uyumasına kızan komutanları Teğmen Mehmet Tümer, İbrahim Öztürk'e pimi çekilmiş bir el bombası verirken, emir verinceye kadar bombayı elinde tutmasını emretti. Ancak paniğe kapılan er Öztürk'ün elinden düşürdüğü bombanın patlamasıyla İbrahim Yaman, Ali Osman Altın ve Mesut Bulut ile birlikte Öztürk de şehit oldu. Suçlu bulunan teğmen Mehmet Tümer'e 9 yıl 2 ay hapis cezası verilirken, ölen erlerin aileleri de kendilerine şehitlik maaşı bağlanması için mücadele başlattı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) giden şehit er Altın'ın Afyonkarahisar'da oturan babası Ali İhsan ile annesi Zakire Altın'a, olumsuz yanıt verildi. SGK'nın tavrı üzerine ailenin avukat Halil Öztürk aracılığıyla Ankara 5'inci İdare Mahkemesi'nde açtığı dava, lehlerine sonuçlandı. 5'inci İdare Mahkemesi, SGK tarafından Er Ali Osman Altın'ın ailesine, ödenmeyen aylıkların yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.

Şehit Ali Osman Altın'ın babası Ali İhsan Altın ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı, güneydoğu gazisi İsmail Kumartaşlı, Altın'ın şehit olduğunu daha önce de söylediklerini hatırlatarak, şöyle dedi:

"Açmış olduğumuz davayı da kazanmış bulunmaktayız. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından ailemize, anne ve babaya ayrı ayrı olmak üzere aylık bağlandı. Askerimiz şehit sayıldı ve aynı zamanda bir de tazminat davası açtık. Onun da sunucunu bekliyoruz."

Terör olayları dışında şehit olan askerlerin ailelerine bu tür zorlukların çıkarıldığından yakınan Kumartaşlı, "Şu an bizim 210 şehidimiz var. Bunların yakınlarının hemen hemen yüzde 40'ı, davayla haklarını kazandı. Terör eylemlerinin dışında olay olduğu zaman Emekli Sandığı bize bu zorluğu çıkartıyor. Bizim isteğimiz şehit anne babalarından istenilen bu şartların kaldırılması" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title