Haberler

Afyonkarahisar Şehidine Ağladı

Hakkari'de, Teröristlerce Düzenlenen Hain Saldırıda Şehit Düşen Jandarma Er Halil İbrahim Atasagun, Memleketi Afyonkarahisar'ın Çobanlar İlçesinde Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Hakkari'de, teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Jandarma Er Halil İbrahim Atasagun, memleketi Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Aktütün Jandarma Karakolu'na teröristler tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen Afyonkarahisarlı Jandarma Er Halil İbrahim Atasagun (21)'un cenazesi, morgdan alınarak ilk olarak evine getirildi. Ambulansın içine girerek oğlunun yüzüne son kez bakan anne Hanife Atasagun baygınlık geçirdi. Şehidin cenazesi daha sonra törenin düzenleneceği Hükümet Konağı'na getirildi. "Kolum kanadım kırıldı, ocağım söndü" diye feryat eden anne Atasagun'un, "Karanfil getirip Anneler Günü'mü kutlayacaktın. Kırmızı bayrağa sarılı geldin oğlum" diye ağıt yakması törene katılan herkesi gözyaşlarına boğdu.

Ankara'daki programını yarıda keserek helikopterle Afyonkarahisar'a gelen ve şehidin cenaze törenine katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise şehidin annesi Hanife ve babası Salih Atasagun'u teselli etmeye çalıştı. Törende bir konuşma yapan Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet var olacağını ve Türk bayrağının her yerde dalgalanacağını söyledi. Eroğlu'nun konuşması sırasında duygulandığı gözlendi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü İlhami Kemaloğlu cenaze namazını kıldırdı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından omuzlara alındığı sırada yakınları sinir krizleri geçirdi. Törene katılan binlerce vatandaş, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Şehidimiz bize hakkını helal et" şeklinde slogan attı. Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Atasagun'un cenazesi, yapılan törenin ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.

Törene, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, AK Parti Milletvekilleri Sait Açba, Ahmet Koca, Zekeriya Aslan, CHP Milletvekili Halil Ünlütepe, MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, İl Jandarma Alay Komutanı Aybay Ünal Ödemiş, İl Emniyet Müdürü Natık Canca, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.

(MD-ATA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title