Haberler

Afyonkarahisar'da Heyelan Felaketi

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da meydana gelen heyelan felaketinde bir kişi hayatını kaybetti. Temizlik çalışmaları devam ederken, bölgedeki yıkılan demir bariyerler ve toprak yarıkları felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Heyelan felaketinin yaşandığı bölge böyle görüntülendi

Toprakta oluşan yarıklar ve yıkılan demir bariyerler felaketin boyutunu gözler önüne serdi

Heyelanın izlerini silmek için başlatılan çalışma sürüyor

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da dün meydana gelen ve bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı heyelan bölgesinde temizlik çalışmaları devam ederken, olayın meydana geldiği tepelik alandaki toprak yarıkları ve yıkılan demir bariyerler felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Afyonkarahisar-Denizli karayolu Dazkırı ilçesi Sarıkavak köyünde meydana geldi. Sağanak yağış sonrası oluşan sel ile birlikte heyelan meydana geldi. Tepelerden akan tonlarca toprak karayoluna indi. Olayda heyelana yakalanan 20 AV 423 plakalı ve 20 H 9427 iki araç içindeki 4 kişi sıkıştı. Bölgede devriye görevinde olan jandarma ekipleri ilk olarak 20 AV 423 plakalı araçtan A.B. ve M.A.S.'ı çıkarttı. 20 H 9427 plakalı araçta sıkışan Nevzat Emer hayatını kaybederken, yanında bulanan Zuliye Emer ise yaralandı. Yaralılar ardından bölgeye gelen 112 Acil servis ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Dazkırı Belediyesi, Çardak Belediyesi Karayolları Bölge Şefliği', Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri'nden bölgeye gelen ekipler tarafından yapılan çalışmaları ile yolun trafiğe açılması için yoğun çaba harcadı. Gece 23.00'e kadar süren çalışmalar ile yol trafiğe açıldı. Yaklaşık 7 saat trafiğe kapalı kalan yol da 23.00 itibari ile açılarak trafik akışı normale döndü.

Bölgede başlatılan temizlik çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title