Haberler

Afgan Kaymakamdan İnegöl'e Kardeşlik Çağrısı

Afganistan'ın Cüzcan eyaletine bağlı Akça ilçesinin Kaymakamı Asadullah Bahrami, Bursa'nın İnegöl Kaymakamı Aziz İnci'yi etti.

Afganistan'ın Cüzcan eyaletine bağlı Akça ilçesinin Kaymakamı Asadullah Bahrami, Bursa'nın İnegöl Kaymakamı Aziz İnci'yi etti. Bahrami, Akça ile İnegöl'ün kardeş şehir olması talebinde bulundu.

35 yıldan bu yana süren iç savaşta ekonomisi darbe alan Cüzcan eyaletinin idari yapısının güçlendirilmesi için iki ülkenin içişleri bakanlıkları arasında yapılan proje çerçevesinde vali yardımcısı nezaretinde Bursa'ya gelen 17 Afgan kaymakam, Bursa'nın 17 ilçesini incelemek için ilçelere dağıldı. Akça Kaymakamı Asadullah Bahrami de İnegöl'e geldi. İnegöl'e ayak basınca ilk Kaymakam Aziz İnci'yi makamında ziyaret eden Bahrami, İnegöl ile Akça'nın kardeş şehir olmasını istedi.

İnegöl Kaymakamı İnci, "Afganistan bizim dost ve kardeş ülkemiz. Afgan meslektaşım 4 gün boyunca konuğumuz olacak. İnegöl'de çeşitli kurumlarında ve meslek kuruluşlarında incelemelerde bulunacak. Belediyemiz ve kaymakamlığımızın çeşitli birimlerini inceleyecek. Arzu ettiği takdirde ilçemizin turistik mekanlarını gezebilir" dedi.

Akça'da dünyanın en iyi halısının dokunduğunu söyleyen Kaymakam İnci, "Her ev bir halı atölyesi gibi. Dünyanın halıları dokunuyor. Akça'da bir evde eğer halı dokunmuyorsa o Afganistanlı olarak görülmüyor. Halılar gelişmiş ülkelere satılıyor" şeklinde konuştu.

Kardeş şehir konusunda ise, eğer arzu olursa, tabi ki böyle bir şeyin olabileceğini ifade eden İnci, "Türkiye ile Afganistan'ın bazı şehirleri ile dostluk, kardeşlik köprüleri var. Aslında Afganistan'ın bütünüyle iyi ilişkiler içerisindeyiz. Daha önce Afganistan'ın Cüzzan eyaletinde bir sel felaketi yaşanmıştı. Türkiye oraya hemen yardım etmişti" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Afganistan İnegöl Akça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title