Haberler

Afad: Işıkara'nın Çalışmalarının Takipçisi Olacağız

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "Deprem Dede" Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara'nın depreme hazırlık alanında önemli çalışmalara imza attığı belirterek, "AFAD, deprem olgusunun ülkemiz gündeminde kalması için büyük çaba sarf"...

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "Deprem Dede" Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın depreme hazırlık alanında önemli çalışmalara imza attığı belirterek, "AFAD, deprem olgusunun ülkemiz gündeminde kalması için büyük çaba sarf eden Işıkara hocamızın çalışmalarının takipçisi olacaktır" açıklamasında bulundu.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, kurumun, 17 Ağustos depremi sonrası çalışmalarıyla Türkiye'nin gündemine gelen ve "Deprem Dede" olarak bilinen dönemin Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığı belirtildi. "Bir dönem Başkanlığımızın da danışmanlığını yürüten değerli bilim adamımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine, AFAD camiası ile sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle 1999 Gölcük depremi sonrası yaptığı toplumu bilinçlendirme çalışmaları nedeniyle başta çocuklar olmak üzere "Deprem Dede' ismiyle hafızalarda yer edinen Ahmet Mete Işıkara son olarak Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği'nin (AHDER) yönetim kurulu başkanlığını başarı ile yürütmekte ve depreme hazırlık alanında önemli çalışmalara imza atmaktaydı. Başbakanlık AFAD, deprem olgusunun ülkemiz gündeminde kalması için büyük çaba sarf eden Işıkara hocamızın çalışmalarının takipçisi olacaktır. Bu çerçevede, depreme hazırlık ve afetlere karşı bilinçli toplum oluşturma gayretlerimiz artarak devam edecektir." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Kandilli Rasathanesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title