Haberler

"Türkiye Suriyelileri Sınırdan Geri Çevirmedi"

Güncelleme:

Haberleşme Dairesi Başkanı Uzunay, "Kamp dışında yaşayan 400 binin üzerinde Suriyeliyi biyometrik verilerle kayıt altına alıyoruz." dedi.

Uluslararası Stratejik Araştırmalara Kurumu (USAK) ve Amerikan düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü tarafından düzenlenen çalıştay, USAK Başkanı Özdem SANBERK ve Brookings Ensitüsü'nden Kemal KİRİŞÇİ'nin açılış konuşmalarıyla başladı.

Çalıştayın, "Türkiye Perspektifinden, Suriye İnsani Yardımları ve Suriyeli Mülteciler Krizi" konulu ilk oturumda konuşan Yusuf UZUNAY, Türkiye'nin, Suriye krizinin başlangıcından beri "Açık Kapı" politikası uygulayarak, kimseyi sınırdan geri çevirmediğini belirtti.

Suriye kriziyle ilgili olarak AFAD'ın proje bazlı çalıştığını ifade eden Yusuf UZUNAY, Türkiye'nin uyguladığı yardım modelinin tüm dünyada takdir ve beğeni ile karşılandığını vurguladı..

10 ilde kurulan 21 barınma merkezi ile 200 bin Suriyelinin tüm temel insani ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen Yusuf UZUNAY, kamp dışında yaşayan Suriyelilerin de insani ihtiyaçlarının daha iyi karşılanması için kayıt sistemi geliştirdiklerini açıkladı: "Kamp dışında yaşayan 400 binin üzerinde Suriyeli vatandaşı da biyometrik verilerle kayıt altına alınmaya başladık."

Yardıma ihtiyacı olanlar ile yardım etmek isteyenlerin aynı havuzda toplandığı Elektronik Yardım Dağıtım Sistemi'ni (EYDAS) ile ilgili bir sunum yapan Yusuf UZUNAY, sistem sayesinde mükerrer yardımların önüne geçilebileceğinin altını çizdi.

Çalıştay, öğleden sonra gerçekleşen, "Mülteciler ve İnsani Yardımlar Krizinin Politik ve Güvenlik Boyutu" ile " Türkiye Sınırındaki Uluslararası İşbirliği be Yük Paylaşımı'nın Boyutları" konulu oturumlarla devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Brookings Enstitüsü Türkiye Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title