Haberler

Adli Tıp Raporu Tartışma Yarattı

Güncelleme:

Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili davada kan lekelerinin sırrı halen çözülemedi.

Münevver Karabulut cinayeti davasında, çamaşır sepetinde bulunan kanlı kıyafetlere ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan istenen rapor mahkemeye ulaştı. Raporda, çamaşır sepetinde bulunan kıyafetlere kan lekesinin sıçrama ya da fışkırmayla bulaşmadığı ifade edildi. Avukat Rezan Epözdemir, "Objektiflikten uzak, hukuk adına utanç verici bir rapor" dedi.

Liseli Münevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin olarak davanın görülmesine devam edildi. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Cem Garipoğlu, tutuksuz sanıklar baba Mehmet Nida Garipoğlu, anne Tülay Makbule Garipoğlu, amca Hayyam Garipoğlu ile diğer tutuksuz sanıklar Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt katıldı. Duruşmada, Münevver Karabulut'un annesi Nagihan Karabulut, babası Süreyya Karabulut da yer aldı.

ADLİ TIP'TAN RAPOR GELDİ

Mahkeme Heyeti Başkanı Seval Yıldırım, çamaşır sepetinde bulunan kanlı kıyafetlere ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun dosyaya ulaştığını belirtti. Adli Tıp Kurumu raporunda, çamaşır sepetinde bulunan kıyafetlerde tarif edilen kan lekesi modellerinin şekil, dağılım tipi ve dağılım yoğunluğu özelliklerine göre kıyafetlerdeki kan lekelerinin sıçrama ve fışkırma tipi kan lekesi modelleri olmadığı belirtildi. Raporda, anlatılan modellerin transfer tipi kan lekesi modelleri olduğu kanaatine varıldığı, dağılım ve yoğunlukları dikkate alındığında bir yüzeydeki yoğun miktardaki kanın silinmesi ile oluşmasının mümkün olmadığı ve yüzeyde bulunan az miktardaki küçük boyutlu lekelerin silinmesi ile oluşabileceği kaydedildi. Raporda, sepette bulunan gömlekte ve pantolonda, kan lekesinin bu kıyafetler çıkarıldıktan sonra çamaşır sepetinde bulunabilecek kanlı başka bir cisimden bulaşmış olmasının da mümkün olabileceği ifade edildi. Duruşmada söz alan müdahil avukatı Rezan Epözdemir, "Raporun objektifliğine inanmıyoruz. Çamaşır sepetinde kanlı iç çamaşırları haricinde bir iç çamaşırı ve kıyafet daha vardır. Bunların üzerinde kan lekesi yoktur. Sürtünmeyle kan lekesi bulaşsaydı, bu kıyafetlere de bulaşırdı" diye konuştu. Sanık avukatları, raporu incelemek için süre istedi. Cem Garipoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

AVUKATTAN AÇIKLAMALARI

Duruşma sonrasında basın mensuplarına konuşan avukat Rezan Epözdemir, "Raporda, sıçrama veya fışkırma değil, Cem Garipoğlu'nun iddia ettiği gibi yerleri silme ile de değil ya sürtme ya da çamaşır sepetinden bir başka cisimden bulaşmadır diyor. Bu da reddedilmemelidir diyor. Objektiflikten uzak, hukuk adına utanç verici bir rapor. Bahsi geçen çamaşır sepetindeki diğer çamaşırlarda kan yok. Bir başka cisimden kanın bulaşmasına imkan yok. Kapaktaki kanlarında bulaşma imkanı yok. Çünkü raporda geniş bir yüzeyden bulaşma ihtimali yok diyor" dedi.

Bu arada adliye önünde toplanan gruplar, cinayeti protesto etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title